Грешки при писане на автобиография

През годините си на работа – 22 – съм виждала стотици, може би хиляди автобиографии сега продължавам да виждам всеки ден. На базата на този опит, мога да заявява, че много от кандидатите не правят нищо, за да си помогнат с техните автобиографии. В действителност, в много случаи това е точно обратното!

Ето някои неща, които не трябва да правите в автобиографията си:

  1. Не забутвайте начините за контакт с вас. Вашата информация за контакт, включително име, адрес, телефон и електронна поща, трябва да се отпред, централно на първа страница. Знайте, че работодателя рядко звъни два пъти.
  2. Правописни грешки. Много е лошо и грозно в днешното образовано общество да четеш автобиография с правописни грешки. Сега всеки си пише резюмето на текстов файл, много е лесно тогава да го проверите за такива грешки със спелинг граматиката. Никой работодател няма да ви вземе на сериозно, ако вижда правописни грешки.
  3. Грешки при писане на автобиография
  4. По – дълга е от две страници. Знайте, че хората, които го четат са доста заети, и за тях автобиография по – дълга от две страници си е цял роман, който отнема от безценното им време. Просто трябва да знаят вашите отговорности, вашите постижения и умения, за които колкото и да притежавате такива трябва да ги вместите в две страници.
  5. Не се водят от най – доброто. Основните позиции на автобиографията трябва да бъдат: История по заетостта, Образование, Други умения и дейности. Ако сте в образованието си най-добрият, сложете него първо в списъка.
  6. Прикачване на неясни файлови формати. Трябва да давате действителен формат, който работодателя може да прочете. Това е в случай ако автобиография го пращате по електронната поща, а не е на хартиен носител. Всички имат Microsoft Word или Adobe Reader, така, че заложете на сигурното. Никой шеф няма да седне да сваля специална програма, която я няма само, за да прочете вашата автобиография.
  7. Правят я трудна за четене. Прекалено много видове шрифтове, които не оставят празно пространство между редовете и всичко се слива.
  8. Адресирана е до грешният човек. Няма извинение за това! Вчера например получих автобиография адресирана до „Сюзан”. Ако адресирате резюмето си до неправилният човек, пропуснете някоя буква от наименованието на компанията, тогава вашата автобиография ще отиде неотворена в кошчето.

Още по темата
За какво не бива да се пише в една автобиография?
Как да напишете автобиография (CV)?
Как да съставим автобиография (CV)
Автобиография
Автобиография - европейски формат на 6 езика
Europass автобиография (CV)
Как да напишем мотивационно писмо
Препоръки за вашето на мотивационно писмо
Мотивационно писмо
ПРИМЕР ЗА МОТИВАЦИОННО ПИСМО
Мотивационно писмо 2 вариант
Едно добро мотивационно писмо съдържа
Защо трябва да представяте мотивационно писмо?
Как да се подготвим за интервю за работа

 
Внимавайте с първото впечатление Доктор Bill Lampton, помага на организациите да подобряват своите...
Лидерството Лидерството е съвкупност от процеси, чрез които човек вдъхновява...
Мениджмънт стилове Какъв вид шеф сте? Тази статия ще ви предостави стиловете на...

Реклама