Генерални  грешки в малкия бизнес

Ако ще оцелявате и искате да имате дългосрочен успех в бизнеса, тогава ще трябва да бъдете запознати с най-често срещаните грешки и капани, които могат да развалят добре скроеният ви план.

Неспособност да се постигне желаните цели за продажба
Ако не правите точно тези продажби, които желаете, тогава вашите загуби трудно ще отговарят на изискваните фиксирани разходи, като плащане на наем, сметки...

Какво да правите:
Макар и да не сте продавали нищо преди сега е момента да се научите на някои продажбени техники.

Просто нямате избор ако не отчитате необходимите продажби, които да покрият за начало поне фиксираните ви разходи ще ви се наложи да затворите бизнесът си.
Може да използвате една проста стратегия когато продажбите (печалбата) ви са ниски – просто намалете цените. Това може да ви привлече клиенти, да ви помогне да покриете разходите си и да ви купи време докато бизнесът ви „отскочи”. Намаляването на цените може също така да повиши продажбите бързо, особено когато няма пари за реклама или други промоции.
Въпреки това, недостатъкът на тази стратегия е, че може да ви е трудно да увеличите цените си обратно към първоначалното ниво. Защото потребителите може да са ви сложили вече в графата „евтини” и това да ви донесе известен риск.

Генерални  грешки в малкия бизнес

Портфейлът не е достатъчно голям
Вие сте събрали всички ресурси, за да започнете така желания от вас бизнес, заеми от близки, кредити, партньори... Но, уви, когато го отворите откривате, че клиентите и продажбите могат да бъдат доста неуловими. Чакате, чакате и чакате, но парите изтичат. А, без да идват пари може да закриете бизнесът си.

Какво да правите:
Първата стъпка, която трябва да предприемете в такъв случай е да проучите как трябва да действате срещу вашият бизнес план, който очевидно не работи. Знаете ли как да спестявате извън планираните си разходи?
Опитайте се да проучите други възможности за финансиране на бизнеса ви, дори вложете собствен капитал. Така изборът ви ще бъде изграден на вашият бизнес интерес, което ще ви даде стимул за тласък към успех и чак после продайте интересите си за справедлива печалба.

Продуктът не се познава
Вашият успех зависи от това дали вие предоставяте продукти или услуги на клиентите си с допълнителна стойност. Много от дребните предприемачи не успяват ефективно да съобщават на своите клиенти предимствата на своите продукти или услуги.

Какво да правите:
Приемането, одобрението на предлаганите от вас продукти зависи от това  колко добре сте ги представили на клиентите си. Ако знаете, че  предлагате качествени продукти или услуги със стойност, следващата стъпка е да предоставите тази информация на целевия пазар. Генерирайте интереса на клиента към продукта чрез реклама и промоции.

Генерални  грешки в малкия бизнес

Маркетинга и рекламата не успяват да предизвикат отговор от купувача
Трябва да се разработят ефективни стратегии за пазара на вашият бизнес. Маркетинговият ви план работи ли, или е просто загуба на време и средства?
Много собственици на бизнес в опит да спестят разходи, разработват собствени маркетингови планове. В следствие на което маркетинговите им кампании са неефективни, което води до нерентабилност.  Те губят времето и ресурсите си в  погрешната реклама среда.

Какво да правите:

За постигнете вашите маркетингови и рекламни цели, трябва да има ефективно съобщение достигащо до пазара, пазарната позиция и адекватно финансиране. Рекламното съобщение, което трябва да е „вярно и съответстващо с оригинала” е ключът към рекламния успех. А когато правилното съобщение е уникално тогава е и по-ефективно.
 
Шест начина да увеличите стойността на компанията ви Служители Имате ли мениджър, който може да поеме дейността на вашия...
Неприятните колеги Винаги във всяка фирма без значение каква е нейната дейност има...
Бизнес идеи. Част 3 Природни ресурси и минно дело Селско стопански бизнес Бизнес със...

Реклама