Преодоляване на стреса на работното мястоАко се занимавате с работа, която е динамична и свързана с доста стресови ситуации, тази статия ще ви помогне да изучите техниките, с които да се справите с напрегнатото си професионално ежедневие.

Всяка работа е някакъв вид стрес, независимо дали това се отнася за справяне с недоволни клиенти, намиране на пари за плащане сметките на дружеството ви, или до всеки произволен брой други видове стресови фактори.
Има доста нови начини за ефективно справяне с емоционалните и физически ефекти на стреса. Вие не можете да отстраните всеки стрес - индуциращ фактор от професионалния си живот, но със сигурност можете да се възползвате от обучението и прилагането на съвети, които да ви помогнат да държите стреса под контрол.

Преодоляване на стреса на работното мястоМинимизирайте стреса
Първото, което трябва да направите е да не позволявате малките проблеми и ситуации да не ескалират до точка, в която да ви подложат на стрес на работното ви място. Приемете тези дребни проблем и инциденти като перспектива, която ще ви помогне да натрупате опит и да ви научи да живеете по – добре. Само така ще можете да ги възприемете като предизвикателство, а не като стрес и напрежение.

Упражнения за дишането
Факт е, че начина, по който дишаме може да има значително влияние върху начина, по който тялото ви реагира естествено на стреса. Когато започнете да се чувствате под напрежение, дишането ви скоро ще стане много бързо и плитко. Този тип дишане не дава на тялото ви достатъчно кислород. Когато започнете да се чувствате стресирани е добра идея да обърнете по - голямо внимание на дишането си
Затова когато усетите, че дишането ви се променя, започнете да вдишвате дълбоко и бавно да издишате. Повтарящите се дълбоки вдишвания могат да помогнат да се поддържа стреса под контрол .

Организация
Дезорганизацията е основен източник на стрес за много специалисти. Организирането на работата ви може максимално да ограничи стреса. Ако сте си направили график на задачите за деня, ако работното ви място е подредено и всичко си има място, ако имате точно определени задължения – всичко това допринася за лекотата на работата ви.

Преодоляване на стреса на работното мястоВъпреки, че не можете да решите проблемите със стреса за постоянни, временно може да го ограничите като си вземете кратки почивки. За незабавното освобождаване на стрес опитате:

* Кратка разходка на чист въздух
* Консумация на студена вода
* Пиене на чаша горещ билков чай или без кофеиново кафе
* Стречинг упражнения
* Яжте питателна закуска плюс пресни плодове
* Използвайте стрес "играчки" (например топка върху която да се отървете от нервната енергия – стискайте я, мачкайте я, подхвърляйте си я и т.н.)
* Отделете време за позитивно мислене.

 
Как да се подготвите за бизнес преговори От бизнес преговорите зависи дали ще има сделка или не, затова е много...
Бизнес анализатор – длъжностна характеристика Какво трябва да знаете за длъжността бизнес анализатор. Какво е бизнес...
Причините поради, които малкият бизнес се проваля Стартирането на собствен бизнес може да бъде невероятно приключение....

Реклама