6 ключа за ефективно професионално резюме

Много хора се чудят как да напишат и какво да включат в професионалното си резюме. За целта ще ви помогнат текстообработващите програми, за които не е нужно да сте писател, за да го напишете перфектно.
Ето ви няколко съвета, за да напишете най – ефективното си мотивационно писмо:

Винаги избирайте формат, който изтъква най – добрите ви професионални умения, опит и история на придобиването им.

Като хронологично и функционално трябва така да ги подредите, че да отговарят на длъжността, за която кандидатствате.

Информацията за контакти с вас трябва да е професионална и ясна. Освен това, трябва да я има на всяка страница на резюмето ви. Електронна поща във поне два сайта - Yahoo, Gmail, Hotmail, и телефони за връзка.

6 ключа за ефективно професионално резюмеАко не можете ясно да посочите кариерата си цел или стойността на предложението в две изречения или по-малко, пропуснете целта и използва професионално резюме. Професионалните обобщения предлагат повече ширина в транспортирането на важно съобщение за това как ще сте в плюс за компанията, в която искате да работите.

Резюмето трябва да има копие. Така ще се подсещате за елементи от него, за които по – късно на интервюто ще са ви нужни. Осен това към него трябва да сте прикачили всички копия на ваши дипломи, сертификати и курсове, които сте завършили и които ще ви дадат преднина за кандидатстващата работа.

Резюмето, трябва да е написано с такъв шрифт, с които не се затруднява неговото прочитане. Избягвайте голямото междуредие. То трябва да е сбито и четливо. Използвайте параграфи за такива елементи, за които искате да им се обърне особено внимание.

Използвайте подчертаването и удебеляването като опция само на заглавия, работодатели и дати. Запомнете, че повечето не винаги е добре.
 
Управление на човешките ресурси Много малки фирми нямат работници и служители. Да имаш служители...
Предприемач Какво е предприемач? Има много различни виждания за това какво прави...
Какви са възможностите да се намери легална работа извън страната? Все повече български работници и специалисти заминават на работа в ...

Реклама