6 ключа за ефективно професионално резюме

Много хора се чудят как да напишат и какво да включат в професионалното си резюме. За целта ще ви помогнат текстообработващите програми, за които не е нужно да сте писател, за да го напишете перфектно.
Ето ви няколко съвета, за да напишете най – ефективното си мотивационно писмо:

Винаги избирайте формат, който изтъква най – добрите ви професионални умения, опит и история на придобиването им.

Като хронологично и функционално трябва така да ги подредите, че да отговарят на длъжността, за която кандидатствате.

Информацията за контакти с вас трябва да е професионална и ясна. Освен това, трябва да я има на всяка страница на резюмето ви. Електронна поща във поне два сайта - Yahoo, Gmail, Hotmail, и телефони за връзка.

6 ключа за ефективно професионално резюмеАко не можете ясно да посочите кариерата си цел или стойността на предложението в две изречения или по-малко, пропуснете целта и използва професионално резюме. Професионалните обобщения предлагат повече ширина в транспортирането на важно съобщение за това как ще сте в плюс за компанията, в която искате да работите.

Резюмето трябва да има копие. Така ще се подсещате за елементи от него, за които по – късно на интервюто ще са ви нужни. Осен това към него трябва да сте прикачили всички копия на ваши дипломи, сертификати и курсове, които сте завършили и които ще ви дадат преднина за кандидатстващата работа.

Резюмето, трябва да е написано с такъв шрифт, с които не се затруднява неговото прочитане. Избягвайте голямото междуредие. То трябва да е сбито и четливо. Използвайте параграфи за такива елементи, за които искате да им се обърне особено внимание.

Използвайте подчертаването и удебеляването като опция само на заглавия, работодатели и дати. Запомнете, че повечето не винаги е добре.
 
Герила маркетинг Guerilla Marketing е „детето” на Jay Conrad Levinson, който през 1984г. издава книга...
Балансирано харчене и практичност Няма нищо лошо във харченето на пари за забавление, но то трябва да е...
Продуктивни служители "Промяната на задачите повече от 10 пъти за един ден ви прави по –...

Реклама