14 рекламни идеи за малкия бизнес

Ако искате да развиете своя клиентска база по-бързо, вие трябва да рекламирате. С точната реклама вие ефективно достигате своя целеви пазар и привличате нови клиенти. Затова ние ви предлагаме малка колекция от рекламни идеи за малкият ви бизнес.

Популярни реклами:
Бизнес каталози
Това са едни жълти книжки, в които са представени доста фирми с предметите си на дейност и с обхвата си на работа. Все още има хора, които първо проверяват дали вие съществувате там. Постарайте се рекламата ви да е на видна позиция.

Вестникарска реклама
Стар, но доказан метод, всички четат вестници и списания и ако рекламата ви е в ежедневници и се намира на челна позиция, то доста хора ще разберат за съществуването ви и ще се заинтересоват.

14 рекламни идеи за малкия бизнесПряка пощенска реклама
Пряката пощенска реклама може да бъде много ефективна за малкия бизнес реклама - и е много по – изгодна за вас, отколкото друг пряк медиен маркетинг, като имейл или телемаркетинг.

Визитки
Разбира се, и те са реклама. Всеки път, когато давате на някои своята визитка той става ваш потенциален клиент. А, защо да не стане вашата визитка и част от вашият маркетинг. Сложете я на някое превозно средство, с което ще могат доста хора да я забележат.

Обединяване на професионални / бизнес организации
Всяка професионална или търговска организация предлага изключителни възможности за реклама на своите членове, като се започне от свободните промоция на интернет страницата на организацията чрез специален раздел за рекламна в даден вестник.

Реклама на превозно средство
Причината да има толкова много рекламни коли е, че такъв вид реклама работи.

Не толкова известни реклами:
Изпращане промоции с фактури
Малките рекламни идеи могат също да бъдат доста мощни за бизнесът ви. Ако ще изпращате фактура, защо не се възползвате от възможността да  включите към нея и някои промоции, специални за съответният клиент към когото е насочена фактурата.

Кабелна телевизионна реклама
Не можете да си позволите да рекламирате по време на Супер Купата. Кабелните телевизионни компании предлагат рекламни идеи поносими за бюджета на малките предприятия.

Радио реклама
Текущите реклами по местна радиостанция могат да бъдат доста ефективни и относително евтини.

Реклама на автобусна спирка
Какво правите когато чакате градския транспорт – четете налепените афиши, плакати и обяви по спирката, за да си намалите времето. Сметнете колко очи ще минат през вашата реклама за целият ден, след като на почти всяко разписание автобусите от градския транспорт  (тролей, трамвай) са на всеки 10 – 15 минути.

14 рекламни идеи за малкия бизнес

Реклама в местен уеб сайт
Повече хора си харчат парите онлайн в днешно време. Няма нищо по – добро от това да си рекламирате бизнесът във вашият регион. Нали все пак така се почва с разрастването на малкият бизнес – трябва първо да сте добре познати на вашите съграждани, а след това на всички останали.

Участие на търговско изложение
Тук освен с набирането на нови клиенти, вие може да си спечелите и нови бизнес партньори.

Email реклама
Имейл реклама може да работи за вас. Това е реклама идея и начин за комуникация с настоящите клиенти.

Cross - промоция
Обединяване на усилията с други предприятия може значително и взаимно да увеличите рекламната си мощ и да имате ползотворен маркетинг.

Ebay.com обяви
Ebay.com може да бъде бърз и евтин начин да направите така, че вашите потенциални клиенти да узнаят за вашите продукти, така че непременно опитайте да се наложите и на този необятен пазар.

 
Организирайте деня си в офиса Фрагментирайте задачите си за деня Всеки ден си пишете на лист, какво...
Какво трябва да знаем, ако отиваме да работим в чужбина Ако решите да работите в чужбина, трябва да знаете, че напускайки...
Как да напишете бизнес предложение Имате страхотна идея за нов продукт или услуга. Ще ви трябва...

Реклама