Шест закона за рекламният успех на малкият бизнес

Рекламата в малкият бизнес е наука и изкуство.  При повечето компании често липсва основата на рекламата. Независимо от размера на вашият бизнес, разбирането на рекламата като средство за печалба може да ви доведе много облаги.
За малкият бизнес 5% от печалбата трябва да бъдат вложени в бюджета за реклама. 5% малък рекламен бюджет може да ви помогне само ако разбирате законите на рекламата.

Използвайте едно съобщение
Високият рекламен отговор обикновено се предлага от едно съобщение. Което трябва да е кратко, просто, ясно, точно и убедително. Обикновено такива съобщения са за около 3 секундно четене, като на пример: „Най – добрите матраци са при нас”.

Шест закона за рекламният успех на малкият бизнес

Добави надеждност
То си е в човешката природа да има съмнение и недоверие. За това вашата реклама трябва да опровергае тези съмнения. Твърденията в рекламата ви трябва да са реални и достоверни. Roy H. Williams, най-продавания автор на "Магьосник на реклами", казва: "Всяко твърдение в рекламата, което се приема от клиента не като истина е ужасна загуба на рекламни долари."

Тествайте всичко
Тествайте рекламите си, дали вашите послания са стигнали до клиентите и по какъв начин. Големите предприятия могат да не го правят, защото разполагат с доста средства и клиенти вече, които ги познават. Но за малкият бизнес това не важи. Трябва много внимателно да обмислите начинът на рекламата, видът й и към коя аудитория в обществото ще е насочена, така, че да се види, чуе и разбере от колкото си може по – голям брой потенциални клиенти.

Шест закона за рекламният успех на малкият бизнесБъдете лесни за намиране от клиентите
Във всеки вид реклама трябва да има пълна информация за контакт, включително: уеб сайт и имейл адрес, телефон и факс, адрес на компания. Изглежда просто, но е забравено от повечето компании.

Рекламата трябва да има цел
Успешната бизнес реклама има само една цел, не няколко. Примерно „Анатомични матраци, за да кажете чао за винаги на болката” – целта е да се избегне болката след като си купите от тези матраци, защото те са анатомични и тяхната цел е точно такава.

Създайте любопитство
Колкото по – заинтересован и любопитен е клиента, толкова повече ще иска да види вашите продукти и да ги опита. Създаване на реклами, които генерират интерес в клиента, който да иска повече информация, води до повече продажби.

 
Грешките на предприемачите в бизнеса. Тайните на успешния бизнес Какво прави един предприемач успешен, а друг не чак толкова? Отговорът...
Най-скъпите шефове в ИТ бизнеса Главният изпълнителен директор на Oracle Лари Елисон получава най-висока...
Ефективната комуникация в компанията Ефективната комуникация, дава ефективни резултати и осъществява...

Реклама