Мотивирате екипа сиВ средата на тази рецесия в света, фирмени продажби са определени, съкращенията са изявени, сигурността на работното място е продиктувано от числа, а останалата част от персонала е измъчен, претоварен и просто се опитва да поддържа нещата да не отиват на още по – зле. И на всичко отгоре моралът на служителят е най – нисък за всички времена.
Така че, как да поддържате духа на служителите висок в „ниска” икономика?

Да се набавят и задържат клиенти е на първо място в списъкът на безпокойството на един лидер, но какво прави той, за да се чувстват служителите му щастливи и продуктивни? Затова вашият екип иска да знае две неща:
Едното е, че те имат значение за вас и вашия бизнес и другото е, че искат да знаят и чуят от вас, че имат принос за развитието на вашият бизнес.
Сега е момента да проведете достатъчно разговори с екипа си, за да разбере той колко го вълнувате и искате да сте част от тях и те част от вас. Което определено ще ги мотивира и задържи около вас. Защото ако не го направите можете да загубите ключови хора, а това особено не е добре за вас в днешната световна криза.

Как да мотивирате екипа си

Имайте предвид, че бизнесът процъфтява в изграждането и поддържането на печеливши взаимоотношения с клиентите и служителите ви.
Може да имате всички стимулиращи планове на света, но ако не знаете какво правят служителите ви, вие ще потънете бързо. Затова служителите ви трябва да са щастливи от това да са във вашият екип, начинът е прост – научете какво ги прави щастливи и им го дайте.

Има три вида мотивация: пари, време и признание. Кой от трите ще накара служителите ви да се усмихват?

Ето ви две основни стъпки, които ще държат настрана вашият екип от непродуктивност и психическа вялост:

  1. Задавайте им въпроси и внимавайте в техните отговори. Имайте предвид, че така се изгражда доверие по между ви. Ако имате ценни служители, които искате да са само на ваша страна, направете ги щастливи, продуктивни и нека да работят като единен екип. Запомни: струва повече да се наемат и обучават нови служители, отколкото да се запазят тези, които вече са във вашия бизнес.
  2. Бъдете готов да направите необходимите промени, за да се чувстват вашите служители добре и комфортно на работното си място – да идват с желание на работа. Не става въпрос за закупуване на кафе машина и понички за закуска, а разграничаването на всеки служител като отделна личност.
Чували сте поговорката: "Когато мама не е щастлива, никой не е щастлив." Е, същото се отнася и за вашия екип. Те са основата, която поддържа вашата фирма надеждна. И когато всичко е казано и направено, когато сте ги нахъсали и мотивирали ще са ви верни и ще създадат по-устойчиви резултати и по-голям успех в бизнеса ви по всяко световно икономическо състояние.
 
Печеливш бизнес? Няколко съвета За да не се сринете изненадващо и без видима причина като бизнесмен...
Генерални грешки в малкия бизнес Ако ще оцелявате и искате да имате дългосрочен успех в бизнеса, тогава...
Управление на човешките ресурси Много малки фирми нямат работници и служители. Да имаш служители...

Реклама