Как да увеличим продажбите

Да, важно е да намирате нови клиенти и нови пазари, но това не значи, че трябва да пренебрегвате старите – изкарайте максималното от тях. Защото те вече са с вас и ви подкрепят, благодарение на тях се радвате на успеха си днес.
Някои дори твърдят, че това е 6 пъти по-евтин начин и с 75% по-лесно конвертиране на продажбите за една фирма от някой, който вече знае и ви има доверие в бранша и на пазара.
Затова:

Бъдете лоялни – награждавайте най- верните си клиенти и членове на екипа ви
Един от най-лесните начини това да се задържи клиента и да се върне отново при вас, както и персонала, е да ги възнаградите за това което правят за фирмата ви.

* Забележка, това не означава непременно да разполагате с традиционната "програма за лоялност". По мое мнение, твърде много фирми се затънал в семантиката на програмата и пропускат значението и приоритетът в това да позволяват на клиентите и членовете на екипа си да бъдат в центъра на бизнеса. С даването на нещо след 10-та покупката не става за изграждане на лоялност и няма да увеличи доходността на Вашия бизнес.
Първо трябва да узнаете какво иска клиента и да си направите дългосрочно проучване за това какво в същност получава бизнесът ви от този клиент.

Фокусирайте се – харчете 80% от маркетинговия бюджет за съществуващи клиенти
Съществуващите клиенти вече са закупили от вас определен продукт и имат основа на доверие към вас.  Сега имате платформата да изградите нови продукти и услуги, които да въведете на пазара и, които да предложите на постоянните си клиенти.
Това е доказано емпирично, че първите 20% от клиентите ви правят 80% от приходите ви. Много фирми буквално могат да загубят всичките си други клиенти (които не са толкова печеливши) и техният бизнес все пак ще оцелее.

Как да увеличим продажбитеИзползвайте ливърийдж – станете социална маркетингова медия 
За да се разпространява вашия продукт, се регистрирайте в съответните социалните мрежи и форуми в интернет. Това е мястото, където хората се събират, за да поговорят по между си. Насърчаването на продуктите ви в тези сайтове вероятно ще генерира повече продажби, тъй като хората са тук, за да говорят за това, което пишат по вестниците и говорят по обществената телевизия.
След това ви трябват Интернет медиите, които да ви популяризират. Това ще ви помогне да разширите своя обсег и ще увеличи честотата на експозиция ви – които са основни клавиши за успешна реклама.

Гъвкавост – предлагайте едно и също нещо по различни начини (вместо само по един)
Вместо просто да раздавате визитни картички и брошури, направете демонстрация на вашите продукти или услуги, за да се даде мигновени информация на потенциалният клиент. Вместо скучните реклами в печатните медии, опитайте в телевизията и то да кажем реклама от две части със сюжет. Бъдете първите, които да са различни, в това, което предлагат и го използвайте по нов начин за привличане вниманието на клиентите.

Бъдете ясни – направете това, което правите неустоимо
Бъдете в течение със заобикалящият ви свят – следете всички новини по всички медии. Вижте къде може да се внедри вашият продукт и на коя социална група той е най – необходим – хора, които продават или купуват жилища, бебетата, учениците, пенсионерите, висшата класа, средната класа, и т.н.

Ако вашият продукт е наистина "най-добрият" или "световно известен", не трябва да казвате на клиентите си това .... те вече са чували за него, нали? Ако претендирате за нещо, което не сте, това е най – лесният начин за антиреклама или автогол (наречете го както искате) и вашата брошура ще отиде в боклука или канал ще бъде сменен незабавно, по  който я излъчват.
Бъдете ясни в посланието си към клиентите – това, което предлагате ще им помогне за по добър живот или по лесно ежедневие и т.н. Без всякакви хвалби и суперлативи, точно, ясно и кратко.

 
10 неща, които трябва да знаете за ... Lisa Bachelor “The Observer” Миналата седмица британската институция по...
Продайте на клиентите си със силна оферта, на която не могат да откажат Ако се опитвате да привлече вниманието на потенциален клиент, това,...
Пет бизнес грешки, които не знаете, че правите Общо взето тези грешки могат да доведат до голямо бедствие бизнесът...

Реклама