Правила за 5 звездно обслужване на клиентите

1. Вашият подход при продажба
Повечето хора продават, за да печелят пари, в което има смисъл и със сигурност помага на банковият баланс. Но, за да успеете наистина трябва да се научите да продавате от различен ъгъл.
Ключът към това е как ти подхождаш към  бизнес си  - не мислете, че сте в него за пари и гледате как да измъкнете всеки лев от клиентите си - вие сте в него да предоставите на хората нещо, което те искат и да го направите наистина добре. Ако мислите така, спечелените пари от продаденият продукт ще бъдат за вас приятни и методът, по който сте ги спечелили също.

2. Махнете се от пътя за вашите клиенти
Колко пъти ви се случвало да се обадите за някаква информация на дадена фирма и да ви накарат да чакате или да ви кажат: „Елате в офиса на фирмата, за да разберете.” Това ви побърква нали, това не е обслужване, а точно обратното, кара ви да се обърнете към конкурентна фирма.
На клиента трябва да се помогне възможно най бързо по възможно най – добрият начин, предпочетен от него.

3. Бърза реакция
Ако си проверявате пощата всяка вечер в 8 часа, значи се лишавате от много потенциална търговия. С мобилната технология в наши дни е възможно да проверите пощата си в движение, така че ако продавате на непълно работно време, можете в 10 минутната си почивка да конвертирате няколко продажби.
Всички искаме нещата да стават СЕГА, а клиентите още повече! Така, че бързият отговор на запитванията на клиента е от съществено значение.

4. Условия
Аз никога не купувам от продавач, който разполага със списък от условия, които  отнемат повече от 5 минути, за да се прочете! Когато трябва да преодолее множество правила и регламенти, клиентите отстъпват и отиват при конкурентите, които нямат условия 2 листа. Да, има списък на условията, така че хората да знаят точно какво да очакват от вас, но той трябва да е кратък и ясен.

Правила за 5 звездно обслужване на клиентите 5. Да не се третира клиента като измамник
Да, има хора измамници, но не всички са такива. Агресивната политика връща бизнеса ви назад. И големите срокове и условия също създадат атмосфера на съмнение у купувачите.

6. Гаранции
Гаранциите за закупената стока са много важно нещо за купувача и така създават респект към вашата фирма. Ако не са доволни да върнат стоката в определен срок и вие да им върнете парите.

7. Усмивка
Клиентите трябва да видят лицето ви, за да разберат колко сте щастливи, че те купуват от вас и как се радвате от това, че сте продали на някой нещо от което е имал нужда.

 
Съвети за професионално израстване Как бихте могли да ускорите кариерата си: Образование Преди да...
Откъсването от работата е важно за психичното здраве Ваканцията и откъсването от работата не само са приятни, но са също...
Смъртоносни фрази в бизнес кореспонденцията Искате ли да направите бизнеса си максимално ефективен? Да подобрите...

Реклама