Как да променим мениджмънта

Когато се изпълняват промени в управлението на една стопанска организация, трябва да се запомнят няколко основни неща:

Създаване на визия
Забравете мита, за това, че непременно новото означава лошо, точно обратното, хората наистина обичат промяната. Ефективният лидер създава визия за света след като е развил вече промяната в управлението си.
След като лидерът покаже предимствата и ползите от новата промяна, хората ще го адмирират.

Осигурете хора за лесно въвеждане в промяната
При всяка промяна има опасения, че ще се развали установения климат на работното място и трудно ще навлязат в новите неща служителите. Затова им осигурете обучение под всякаква форма – листовки, курс, видео презентации – след, което да се чувстват по – сигурни в себе си и да не се страхуват от смяната на старото управление с ново.

Съгласувайте промяната със служителите си
Хората да разберат, новата политика, оборудване, програма или процедура, като разговаряте с тях за вашите идеи на промяна. Така те ще бъдат осведомени за всеки етап от новото и ще го приемат както част от работният им процес, а не като сложно и лошо нещо.

Комуникирайте
Трябва да има непрекъсната и отворена комуникация между лидера и подчинените му. По – добре да чуете недостатъците на управлението си, отколкото да живеете в заблуди и да карате към грешният път.

Срещи само когато са необходими
Индивидуалните срещи или груповите събрания трябва да бъдат сведени до минимум в този период на промяна.  Вашите срещи трябва да се въртят около ключови моменти в плана на проекта, като начин за обмен на напредък, ключови развития, както и да получите обратна връзка от вашия екип.

Парти тайм
След като проектът по промяната в управлението е приключил е време да се отпразнува. Това не е задължително да бъде с торта, шампанско и хайвер в конферентната зала. Това просто е чудесен начин да оставите хората си да осъзнаят, че новият процес е стандартният им процес вече на работа.

 
Креативността в бизнеса "Креативността сама по себе си предполага и грешки в бизнеса. Но,...
5 типа за ефективно бизнес планиране 1. Ясно дефинирайте идеята си за бизнес – кратко, точно и ясно. Трябва...
Най – важното при инвестирането Какво е най-важното нещо, когато става въпрос за инвестиции? Всички...

Реклама