Изморени сте от работата, шефа си и от посоката, в която се движите? Сериозно обмисляте да започнете нещо свое? Колко куизове за това дали трябва да имате собствен бизнес сте направили? Вярвате ли в това, което те Ви казват? Можете ли наистина да разберете дали сте годни за такава работа от куиз? Всъщност, тук става въпрос за лични качества. Ако имате тези, посочени по-долу, можете да научите останалото.

1. Решителност
Вашата работа Ви поставя в позицията на човека, който взема крайните решения. Ако намирате за трудна задача да вземате решения, то управляването на бизнес ще се окаже проблемно от самото начало. Когато работите за себе си, трябва да вземате важни решения всеки ден.

2. Готовност да помолите за помощ
Количеството време, което не прекарвате в търсене на помощ, е дупка във времето Ви, Вашата енергия и бъдещото Ви развитие. Вие молите за помощ, за да разширите бизнеса си; създаването на връзки се осъществява посредством търсенето и получаването на помощ.  Да наемеш нов работник представлява търсене и получаване на помощ. Дори в ситуацията на платена взаимовръзка, Вие трябва да умеете да помолите за помощ. Подходът “Мога да свърша всичко” не работи.

3. Постоянство
Като собственици на малък бизнес Вие трябва сами да намирате начин да вършите нещата. Никой друг няма да го направи вместо Вас, освен ако не помолите за помощ. Наистина е трудно за истинските предприемачи, защото идеите идват по-бързо от възможностите за тяхното осъществяване.

4. Мотивация
Ако се чувствате мотивирани веднъж седмично, да построите собствен бизнес ще отнеме доста време! У себе си Вие трябва да имате силно желание да се развиеате и да успеете.

5. Упоритост, издръжлисвост в периоди без завоевания
Особено в началото трябва да имате способността да продължавате да работите, въпреки всяко “не” изскочило на пътя Ви. Ще попитате с какво това се различава от мотивацията. Може и да съумеете да намерите пътя към желаната дестинация и да вървите по него, но тук става въпрос за това дали можете да продължите по него, когато в период от 100 дни има няколко неща в джобовете Ви и нито едно от тях не прилича на пари. Това е съвсем различен вид мотивация.

6. Гъвкавост
Можете ли да се промените внезапно, ако се наложи? Бизнесът се изменя бързо и ние трябва да се учим в движение. Ето защо Вие не трябва да се противите на идеята да направите необходимите промени - напротив, трябва да промените нужносто без капчица колебание.

Ако мислите, че притежавате тези шест качества, то тогава Вие бихте създали добър бизнес. Но какво да правите с риска, нужните пари и всичко друго, обвързано със стартирането на бизнес? Всички тези неща са относителни и зависят от ситуацията, в която се намирате. Затова първо преценете дали имате нужните качества, за да дадете начало на нещо свое, и тогава отделете време за разглеждане на останалите фактори. А после? После действайте! / papionka.com

 
5 знака, че е време да се откажете На тази длъжност сте от години или от няколко месеца, но се случват...
Умни бизнес решения за начинаещи предприемачи 1. Действайте разумно преди да започнете или да инвестирате в бизнес....
Убеждаващата комуникация В масовото съзнание понятието убеждаваща комуникация обикновено се...

Реклама