Три основни грешки при банкрутирането, които трябва да избягвате

Когато става дума за банкрута като процес, хората допускат някои основни грешки при неговото обявяване. Някои се опитват да измамят системата и да играят извън правилата, а други просто не се вслушват в техните адвокати и съвети, или не обръщат внимание на правилата, при започване на процеса. Друг път пък решават да използват активите си, за да покрият необезпечени дългове, само да избегнат фалита.
Ето ги и тях:

Опитвате се да скриете вашите активи от съдия изпълнителя или попечителя
Някои активи са защитени от държавата със закони – първични за пребиваване. Но някои държави имат гаранции в зависимост от това колко й дължите и колко струва къщата ви. Така, че няма как да скриете нищо от нея, тъй като вие сте гарантирали с тези активи за вашите заеми.

Премахване на определени кредитори от списъка
Ако искате да видите всичките си задължения погасени, тогава трябва да изготвите точен, верен списък на всички кредитори с точните суми. В крайна сметка, целта на целия този процес е да премахнете своя дълг, така че трябва да се уверите и възползвате от него напълно.

Да ипотекирате жилището си, за да избегнете фалит
Това е често срещана грешка, която се проявява пред фалит, а не по време на съдебното производство. Кредиторите ще упражнят неимоверен натиск върху вас и вие ще го направите. А не трябва.

 

Реклама