Три основни грешки при банкрутирането, които трябва да избягвате

Когато става дума за банкрута като процес, хората допускат някои основни грешки при неговото обявяване. Някои се опитват да измамят системата и да играят извън правилата, а други просто не се вслушват в техните адвокати и съвети, или не обръщат внимание на правилата, при започване на процеса. Друг път пък решават да използват активите си, за да покрият необезпечени дългове, само да избегнат фалита.
Ето ги и тях:

Опитвате се да скриете вашите активи от съдия изпълнителя или попечителя
Някои активи са защитени от държавата със закони – първични за пребиваване. Но някои държави имат гаранции в зависимост от това колко й дължите и колко струва къщата ви. Така, че няма как да скриете нищо от нея, тъй като вие сте гарантирали с тези активи за вашите заеми.

Премахване на определени кредитори от списъка
Ако искате да видите всичките си задължения погасени, тогава трябва да изготвите точен, верен списък на всички кредитори с точните суми. В крайна сметка, целта на целия този процес е да премахнете своя дълг, така че трябва да се уверите и възползвате от него напълно.

Да ипотекирате жилището си, за да избегнете фалит
Това е често срещана грешка, която се проявява пред фалит, а не по време на съдебното производство. Кредиторите ще упражнят неимоверен натиск върху вас и вие ще го направите. А не трябва.

 
Няколко начина как да спестите пари Ако търсите начини да спестявате пари, започнете с примера, които ви...
Управление на личните финанси Урок 1 Определяне на приоритетите За да има някакво управление на...
Топ 10 на нещата, които никога не трябва да казвате на шефа си Номер 10 "Невъзможно! Това не може да се направи!" Това не иска...

Реклама