Няколко неща, които да направите преди да обявите фалит

Фалит винаги трябва да бъде последна инстанция. Това е едно от онези неща, които просто не може да отмените и в резултат на това той трябва да бъде като последното нещо, което да обмисляте. Така че, ако мислите за обявяване в несъстоятелност, помислете за стъпките по-долу, преди да вземете такова трудно решение.

Направете списък на всичките си дългове
Преди да можете да разберете как да решите проблемите си с дълговете,  трябва да знаете точно колко пари дължите. Това означава, че ще имате черно на бяло всички хора и институции на които дължите някаква сума плюс лихвените им проценти. Така ще знаете от кой дълг да започнете погасяването.

Ограничаване на ненужните разходи
Добра идея е да направите и списък на нещата за които харчите всеки месец.
Например вечери в ресторанти, бонуси на подчинените, разходи за нови униформи – това са разходи, които можете да избегнете, за да спестите някои лев.

Потърсете близки и приятели за подкрепа
Осведомете ги в какъв труден период се намирате и им поискайте тяхната помощ – съвет, пари, оборудване – всичко в такава ситуация е добре дошло.

Ликвидни активи
Когато имате нужда от пари за изплащане на дългове, е време да се огледате в списъка на активите си. Вижте какво можете да продадете и какво можете да рефинансирате чрез собствен капитал.

Наемете консултант по дългове
Това е експерт, който е видял много хора в подобна ситуация и знае как да ви посъветва да действате, той знае точната посока.

 
Какво представлява Акционерното дружество Акционерното дружество се създава при определен бизнес от...
Ценообразуване въз основа на стойност Колко висока може да бъде цената на продукта или услугата преди да се...
60 – секундов гид за това, как да обучите служителите си Добра помощ може трудно да се намери, но вашата работа не е свършена...

Реклама