Причини, поради които не трябва да декларирате банкрут

Фалитът е помогнал на много семейства като ги е лишил от огромни задължения и им е дал свеж финансов старт. Въпреки това съществуват няколко ситуации, които казват, че обявяването на несъстоятелност не е най – доброто решение. Фалитът може да не е най – доброто решение и за вас, затова вие трябва да изучите тези ситуации задълбочено.

1. Можете да изплати дълговете си в рамките на няколко години, докато поддържате разумен стандарт на живот
Понякога трябва само дисциплина и самоконтрол при определяне на бюджетът и ще изплатите дълговете си в рамките на някакъв разумен срок.

2. Най – големите и ангажиращи дългове няма да ви бъдат опростени с декларирането на фалит
Някои видове финансови задължения обикновено не изчезват когато има несъстоятелност. Ако сте „угрижени” със студентски заеми или наказателни глоби, то фалитът не е решение. В повечето случаи, тези финансови задължения ще останат.

3. Вие не искате да губите активи
Като обявите несъстоятелност, значи нямате пари за дълговете си, но имате активи. Което ще рече, че трябва да платите чрез тях. Намирането на начин за изплащане на дългове, без да сте в несъстоятелност може да ви помогне да запазите тези активи от кредиторите.

4. Повечето от дълговете ви са обезпечени със залог
Ако имате необезпечени дългове, които са само малка част от общите си задължения, то от обявяването на несъстоятелност няма смисъл. Задълженията за погасяване на ипотечни заеми примерно ще си останат. Трябва да си плащате ипотеката, в противен случай, може просто да загубите къщата си, без да се налага да обявявате фалит.

5. Наистина не дължите на кредиторите пари
Това е рядко срещано, тъй като толкова много хора имат законни задължения, но все пак, ако не дължите пари на кредитори, тогава трябва да се борите с всички средства да оцелеете на икономическият пазар, а не да се отказвате.

 
Как да задържите клиента Когато привлечете нов клиент, с който искате да работите и за в бъдеще...
За какво харчим парите си Повечето експерти са съгласни, че има 5-6 неща, за които ние пилеем...
Прости стратегии, който ще улеснят работата ви Отивате на работа и имате само 8 часа да свършите всичко. А това...

Реклама