Хронологично CV или по американски?
Американския начин на писане на CV се налага все повече. В едно „американско” CV всяка рубрика започва с най-актуалната информация за вас и завършва с нещата, които сте правили най-отдавна.

Преимуществото на този тип изписване е, че работодателят първо прочита новостите за вас - това, което сте правили най-скоро. Тези, които вече имат богат професионален опит, почти задължително трябва да започнат с най-актуалното.

За хора с малко професионален опит или такива, работили за кратко време най-различни неща, е препоръчително да опишат първо опита, който е най-ценен и впечатляващ.

Напишете пълно CV - без празнини. Ако има период от време, в който не сте се занимавали с нищо, непременно ще направи лошо впечатление и ще подтикне работодателя да ви попита, какво сте правили през този период, който не е описан.

Съсредоточете се върху най-важното
Как ще се подходи към вашето CV зависи от структурата и информацията в него. Една пригледна страница е много по-ценна от голямото количеството информация. Големината на шрифта не трябва да е по-малка от 10pt. Запазете еднакъв стил в цялото CV. По-важни данни могат да се подчертаят с удебеляване на шрифта (bold). В едно добро CV не трябва да има дълги обяснения. Затова се съсредоточете върху най-важното и го опишете таблично, с няколко думи. Ако спазите тези съвети, ще успеете да се вместите в една, най-много две страници - идеалната дължина за едно хубаво CV.

Съдържание - насочете го към самата позиция
Както мотивационните писма, така и CV-то трябва да е индивидуално за всяка позиция, за която кандидатствате. Проверете, дали CV-то, което сте приготвили пасва на длъжността, за която ще го изпратите. Трябва да се опитате да угодите на работодателите и да изтъкнете точно тези ваши качества, които те търсят за конкретната позиция. Поставете се на мястото на човека, на който ще се наложи да изчете стотици CV-та за пуснатата работна обява - ще успее ли да обхване най-важните аспекти във вашето CV с бегъл поглед върху него? Ако не, зачеркнете всичко излишно. Концентрирайте се върху тези умения, които са аналогични с търсените за свободната позиция. Наблегнете върху тези неща, които ви правят уникални, и които малко хора могат да се похвалят с тях. Не забравяйте и вашите изключителни приноси към предишните ви работодатели. Като ги изброявате, бъдете конкретни и говорете с цифри: x% увеличение на броя на клиентите, х% увеличение на продажбите и т.н. / magazine.back2bg.com

 
Топ 5 на печеленето на пари от блогове и сайтове # 1 Рекламна Програма Реклама – банер  в блоговете си, ще бъде най...
Топ 10 на нещата, които никога не трябва да казвате на шефа си Номер 10 "Невъзможно! Това не може да се направи!" Това не иска...
10 неща, които трябва да знаете за ... Lisa Bachelor “The Observer” Миналата седмица британската институция по...

Реклама