Как да изкараме повече пари?Когато парите не ви стигат, се появява тревожност, а тя ви пречи да спите спокойно през нощта, може да започнете да се карате по-често с партньора си, да страдате...

Но вместо да се поддавате на негативни емоции, да обвинявате други хора и външни обстоятелства, да се чудите как да спестите, по-добре се фокусирайте върху това, да намерите начин да изкарате повече пари. Предлагаме ви няколко варианта за увеличаване на вашия бюджет:

1. Свободна практика. Най-лесният вариант е през свободното си време да се заловите с това, което умеете да правите най-добре.

Ако работите като счетоводител, можете да водите делата на частни предприемачи. Ако сте дизайнер, можете да рисувате сайтове през почивните си дни и да си намирате поръчки по Интернет.

Можете да направите и нещо по-нестандартно. Забравете за всекидневните си задължения и си спомнете какво умеете да правите най-добре.

Може би умеете да рисувате, готвите, пишете стихове и т.н. Всяко едно от тези умения може да ви докара допълнително известна сума пари, а освен това е и чудесна идея за собствен бизнес.

Или това ви се струва твърде нереално? Именно по време на криза можете да направите скок и да преминете към напълно нова работа – да работите за себе си.

2. Наем. Ако имате някаква собственост, можете да я давате под наем, за да изкарвате допълнителни средства. Помислете какво може да бъде това: гараж, вила, градина, свободен апартамент и дори само стая. Наемът е стабилен доход, особени при постоянен наемател.

Преди да дадете обява в интернет или специалните вестници, разпитайте своите познати – може би някой от тях иска да наеме гараж, стая и т.н. Напълно вероятно е вие сами да си намерите наемател и да си спестите редица неприятности.

3. Частни уроци. Ако владеете чужд език или друг учебен предмет, можете да давате уроци. Ако правите това у дома си, при минимум усилия вие ще си изкарвате допълнителен доход. Клиенти и в този случай търсете чрез своите познати.

Можете да обучавате хората на всичко – рисуване, пеене, свирене на музикален инструмент, готвене (например на популярното днес суши). Главното е да умеете да правите това добре и да притежавате търпението, което е толкова необходимо на преподавателя.

4. Услуги през свободното време. Ако мислите креативно, можете да извършвате редица услуги, които ще ви донесат допълнителен доход. Можете ли да снимате? Заловете се със сватбени снимки или снимки на други семейни тържества.

Имате ли хубава кола? Предложете услугите си на познати, които възнамеряват скоро да се оженят. И на вас, и на тях ще им бъде изгодно. / actualno.com

 
Качествата на победителите в бизнеса Няма човек, който не желае да е победител във бизнеса си, а и в живота...
Три основни грешки при банкрутирането, които трябва да избягвате Когато става дума за банкрута като процес, хората допускат някои...
Защо е хубаво да продавате? Все повече и повече хора са постигнали тяхната финансова свобода само...

Реклама