Причините поради, които малкият бизнес се проваляСтартирането на собствен бизнес може да бъде невероятно приключение. Но днес повече от всякога трябва да бъдете наясно защо толкова много малки бизнес проекти не успяват да предотвратят провала си.
Четири от пет стартиращи бизнеса се сблъскват с основни проблеми, които са учудващо чести и които предвещават провала им.
Дайте на новия си бизнес шанс, като се погрижите да се избегнете тези фатални грешки:

Парите винаги ще са причина
Пазете парите си винаги. Дръжте под око разходите си и внимавайте с кредитният контрол. Уверете се, че парите, които ви се дължат се изплащат в уреденият срок.

Трябва работата ви с един клиент да бъде свършена за деня, за да можете да му дадете фактурата и всеки ден да постъпват средства във фирмата ви за свършената работа. И така 30 дни в месеца. Отсрочките тук, в това положение са нежелателни. Трябва да работите на принципа: „Пито – Платено”.

Местоположение, местоположение, местоположение
Местоположението е от решаващо значение за успеха на вашето бизнес оцеляване.
Прилично местоположение на фирмата ви може да струва повече за вас като разходи, но ще привлече повече клиенти и следователно печалба.
Когато избирате седалище, имайте в предвид следните неща:

  • Къде са базирани вашите клиенти
  • Трафик, достъпност, паркинг и осветление
  • Местоположение на конкурентите
  • Състояние и безопасността на сградата

Запазете изкупните цени ниски на продуктите (услугите) си
Използвайте Интернет, за да проверите цените на пазара, а след това договорете цени с доставчиците. Запомнете за крайния потребител вашата цена трябва да е по – ниска от тази на конкурентите, с цел да спечелите постоянни потребители.

Никога не правете грешката да не променяте нищо
Няма да има добър резултат ако не променяте нищо в маркетинга си. За малкият бизнес това е повече от важно – промяната, разнообразието.
Успешният бизнес се базира на обновление и промяна през цялото време на съществуването си.

Не се предавайте прекалено бързо
Не живейте с илюзията, че за 12 месеца ще натрупате цяло състояние от новият си бизнес. Точно обратното по скоро да имате дългове отколкото велики печалби. В действителност по-малко от 80% от малкият стартиращ бизнес прави печалба в първата си година. Не се отказвайте прекалено лесно.

Имате нужда от собствена интернет страница
Най-малкото, всеки бизнес трябва да има професионално разработен уеб сайт, който да позволява на потребителите лесно да разберат за тяхната работа, техните продукти и услуги. Уверете се, че вашият сайт прави бизнеса ви да изглежда добре - искате да се увеличат приходите, а не да намаляват.

Реклама, реклама, реклама
Всички трябва да узнаят, че сте там – на пазара, и клиенти и конкуренти. Рекламата е начинът и средството за печалба. Тя е тази, която казва кой сте, какво продавате, как го продавате и какви са ползите на купувачите от вашият продукт.

 

Реклама