Как да изберете правилното място за вашият хотелДа изберете точното място за хотелът си, значи само едно – успех в начинанието. Първо трябва да направите проучване, в което да включите, общо казано, най – основните отправни точки в търсенето си. Ето ги и тях:

Кои са вашите клиенти?
За да знаете дали това е точното място, на което да построите хотела си, трябва първо да се запитате „кои са моите клиенти?” и след това „до какво биха искали те да са в близост?”. Има различни видове туристи с различни интереси, с различна класа и „джоб”.

Едни искат да са в близост до морето и до купища атракции, други до конферентни зали, трети до ресторанти и заведения и т.н.
От вас зависи, кои ще са вашият вид туристи и след като изберете сте длъжни да им осигурите всичко свързано с тяхното чудесно изкарване и развлечение по техен избор. За да сте доволни и вие след това.

Съседите
Търсете си заможни съседи с претъпкани стаи и услуги. Настанете се до тях така вашият хотел ще добие популярност за местонахождението си благодарение на съседите ви, които вече са известни доста в тези среди, а и ще вземате техни клиенти, за които няма свободни стаи. Вашите услуги трябва да са близки до тези на съседите ви и цените малко по малки, за да подбиете пазара им.
Обратната страна на добрите съседи са лошите съседи. За някои клиенти е неприятно, когато хотелът им е в близост до нощни клубове, казина, барове, гари, летища и други. Едно е сигурно, че трябва да осигурите паркинг към хотелът ви, така вашите туристи няма да се чудят къде да паркират автомобилите си и това е едно голямо предимство за тях от ваша страна.

Разговаряйте със съседите и с други собственици
Когато се намирате на място, което се продава, не говорете само със собственика. Говорете със съседите, за да разберете това, което те знаят за собственика и предишните наематели на място. Разберете повече за мястото и неговата история, защото това ще ви е от много добра полза при преговорите, когато настъпи моментът за това. Също така не забравяйте, че можете да обновите подходяща сграда в хотел, а не да започнете изграждане от нулата.

 
Бизнес иновации и стратегия за растеж Въпреки че повечето фирми сега ефективно тъпчат на едно място в...
14 рекламни идеи за малкия бизнес Ако искате да развиете своя клиентска база по-бързо, вие трябва да...
Бенджамин Франклин и неговите норми за успех Роден в Бостън, САЩ през 1706 г., Бенджамин Франклин произхожда от бедно...

Реклама