Как да изберете правилното място за вашият хотелДа изберете точното място за хотелът си, значи само едно – успех в начинанието. Първо трябва да направите проучване, в което да включите, общо казано, най – основните отправни точки в търсенето си. Ето ги и тях:

Кои са вашите клиенти?
За да знаете дали това е точното място, на което да построите хотела си, трябва първо да се запитате „кои са моите клиенти?” и след това „до какво биха искали те да са в близост?”. Има различни видове туристи с различни интереси, с различна класа и „джоб”.

Едни искат да са в близост до морето и до купища атракции, други до конферентни зали, трети до ресторанти и заведения и т.н.
От вас зависи, кои ще са вашият вид туристи и след като изберете сте длъжни да им осигурите всичко свързано с тяхното чудесно изкарване и развлечение по техен избор. За да сте доволни и вие след това.

Съседите
Търсете си заможни съседи с претъпкани стаи и услуги. Настанете се до тях така вашият хотел ще добие популярност за местонахождението си благодарение на съседите ви, които вече са известни доста в тези среди, а и ще вземате техни клиенти, за които няма свободни стаи. Вашите услуги трябва да са близки до тези на съседите ви и цените малко по малки, за да подбиете пазара им.
Обратната страна на добрите съседи са лошите съседи. За някои клиенти е неприятно, когато хотелът им е в близост до нощни клубове, казина, барове, гари, летища и други. Едно е сигурно, че трябва да осигурите паркинг към хотелът ви, така вашите туристи няма да се чудят къде да паркират автомобилите си и това е едно голямо предимство за тях от ваша страна.

Разговаряйте със съседите и с други собственици
Когато се намирате на място, което се продава, не говорете само със собственика. Говорете със съседите, за да разберете това, което те знаят за собственика и предишните наематели на място. Разберете повече за мястото и неговата история, защото това ще ви е от много добра полза при преговорите, когато настъпи моментът за това. Също така не забравяйте, че можете да обновите подходяща сграда в хотел, а не да започнете изграждане от нулата.

 
Рекламата в Интернет Тенденциите за развитие на международния комуникационен процес е...
Мениджмънт стилове Какъв вид шеф сте? Тази статия ще ви предостави стиловете на...
Развитие на интернет маркетинга Динамичното развитие на медиите днес дава огромна възможност на...

Реклама