Как да задържите и спечелите идеалните клиентиСтратегия # 1: Нагласата
Трябва да работите за вашият бизнес със сърцето си, да давате всичко от себе си, за да се чувствате удовлетворени от стореното. Психологията казва, че нагласата стои в основата на това, дали един човек е песимист или оптимист. Което само по себе си дава някакви отражения и в професионален план. За това вие трябва да се доказвате отново и отново на работното поле, за да имате успехи и егото ви да расте неимоверно (и заслужено). Това е пътят на възможностите и успехът.

Стратегия # 2: Поддържайте контакт с клиентите ви
Редовно контактувайте с хората – потенциалните ви клиенти, които имат интерес към вашият продукт или услуга.
Примерно: пращайте им имейл рекламни брошури, оферти по пощата, напомнящи съобщения по телефона за намаления и промоции.
Подарявайте им малки подаръци, като на пример серии от новите ви продукти, безплатен абонамент (месечен или годишен) за определен продукт.
За малки, творчески инвестиции, начинът е само един – значим и важен.

Стратегия # 3: Работете с партньор
Така и за двама ви ще е по – лесно, а ефективността от съвместната ви работа ще е двойна. Ви може да сте по поддръжката и идеите свързани с продуктите ви, а той по намирането на клиенти. Две е винаги повече от едно.

Стратегия # 4: Участвайте в професионален консорциум
Станете член на професионален консорциум. Това е група от хора, които си служат като бизнес партньори. Те могат да посещават клиенти заедно, да внасят предложения, които включват всички други услуги, както и да дават съвместни услуги или продукти по един договор. Ако един човек в групата получава голяма поръчка – част от работата по нея се възлага на останалите участници в консорциума със специфични умения засягащи изпълнението на поръчката.

 
Как едно бизнес съвещание да бъде ефективно Ето ви десет неща, които можете да направите, за да имате по –...
Планиране на малкия бизнес Планирането е подробен метод, предварително формулиран, за...
Можете ли да започнете собствен бизнес? Изморени сте от работата, шефа си и от посоката, в която се движите? ...

Реклама