Как да задържите и спечелите идеалните клиентиСтратегия # 1: Нагласата
Трябва да работите за вашият бизнес със сърцето си, да давате всичко от себе си, за да се чувствате удовлетворени от стореното. Психологията казва, че нагласата стои в основата на това, дали един човек е песимист или оптимист. Което само по себе си дава някакви отражения и в професионален план. За това вие трябва да се доказвате отново и отново на работното поле, за да имате успехи и егото ви да расте неимоверно (и заслужено). Това е пътят на възможностите и успехът.

Стратегия # 2: Поддържайте контакт с клиентите ви
Редовно контактувайте с хората – потенциалните ви клиенти, които имат интерес към вашият продукт или услуга.
Примерно: пращайте им имейл рекламни брошури, оферти по пощата, напомнящи съобщения по телефона за намаления и промоции.
Подарявайте им малки подаръци, като на пример серии от новите ви продукти, безплатен абонамент (месечен или годишен) за определен продукт.
За малки, творчески инвестиции, начинът е само един – значим и важен.

Стратегия # 3: Работете с партньор
Така и за двама ви ще е по – лесно, а ефективността от съвместната ви работа ще е двойна. Ви може да сте по поддръжката и идеите свързани с продуктите ви, а той по намирането на клиенти. Две е винаги повече от едно.

Стратегия # 4: Участвайте в професионален консорциум
Станете член на професионален консорциум. Това е група от хора, които си служат като бизнес партньори. Те могат да посещават клиенти заедно, да внасят предложения, които включват всички други услуги, както и да дават съвместни услуги или продукти по един договор. Ако един човек в групата получава голяма поръчка – част от работата по нея се възлага на останалите участници в консорциума със специфични умения засягащи изпълнението на поръчката.

 

Реклама