Идеи, които ще са ви в полза при интервю за работаТези съвети и идеи могат да изглеждат основни, но може да се учудите колко много хора ги пренебрегват и точно тези прости трикове и неща ги провалят в интервютата им.
Това са само няколко отправни точки, които ще ви помогнат по пътя към професионалният ви успех.

Изглеждайте интелигентно
Без значение дали кандидатствате за сервитьор или за ядрен физик, външният ви вид трябва да „лъха” на умен човек. Просто се погрижете да се облечете подходящо за случая, без щури прически, пънк мода или нещо от сорта. Защото в крайна сметка първото впечатление за вас, като капацитет е по дрехите и изражението ви.

Направете проучване
Това ще ви даде голяма преднина в надпреварата за работното място, ако проучите някои неща за компанията – кога е създадена, кои години е била на върха и обратно. Това показва, че не само искате работа, а искате точно в тази компания да работите, което ще „погъделичка” егото на интервюиращият (които в повечето случаи е точно шефът на компанията), естествено.

Помислете за въпросите, които ще ви бъдат зададени
Били ли сте някога на интервю, на което не са ви питали защо искате тази работа? Може да е, защото ви трябват пари! Но това не е достатъчна причина, за да ви назначат. Намерете някои не материални отговори, които ще са предостатъчни. А останалите въпроси са фиктивни.

Намерете нещо, което да им предложите
Вие си знаете, че сте страхотни и можете да вършите тази работа. Но те не знаят това. Или поне не са сигурни, защото има още няколко души, които твърдят същото като вас. За това предложете на интервюиращият да ви зададе някаква определена задача, с която вие бихте доказали, че сте способни да си вършите работата. Примери за вашите успехи ще се покажат в знания и способности.

Бъдете спокойни
По време на интервюто не се дразнете, въпреки неудобните въпроси, които могат да ви зададат. Избягвайте всякакви агресивни отговори.
Вие бихте ли искали някой агресивен и неконтролируем човек да играе за вашият отбор?!

 
Бизнес идеи. Част 3 Природни ресурси и минно дело Селско стопански бизнес Бизнес със...
10 неща, които трябва да знаете за ... Lisa Bachelor “The Observer” Миналата седмица британската институция по...
Лидерството Лидерството е съвкупност от процеси, чрез които човек вдъхновява...

Реклама