Прости стратегии, който ще улеснят работата ви

Отивате на работа и имате само 8 часа да свършите всичко. А това „всичко” е толкова много, че не знаете от къде да започнете и никога не се вижда краят на задачите ви. Какво да правите? Лесно е, просто следвайте по долните стратегии и нещата сами ще се наредят:

Стратегия 1
Започнете първо със трудните задачи
Те отнемат повече усилия и време от лесните, затова трябва да се свършат първи – на бистър ум.

Стратегия 2
Планувайте по пет задачи за деня
Често нямате мярка за производителността си и колко би ви отнела една задача. Трябва да се оцени ефективността и качеството на работата ви като положителен фактор.

Ако си наложите да свършите куп задачи за деня няма със сигурност да успеете, на петата свършена задача вече ще сте уморени и няма да работите на 100%.

Стратегия 3
Правете почивки редовно
Почивайте след всяка свършена задача, за да се презареждате с енергия за следващата. Само така – отпочинали, ще можете да дадете 100% от себе си на другата задача.

Стратегия 4
Водете си дневник на свършените задачи
Той може да е под различни форми, на хартиен носител, на текстов файл и др.
Хубавото на дневникът, е че когато след време се сблъскате с някакъв проблем можете да откриете решението му точно в този дневник.

Стратегия 5
Работа само в работно време
Ще сте най – производителни когато сте свежи и с бистър ум, а това става само когато не се пренатоварвате. Ако работите извън работно време или си носите работата вкъщи нещата няма да се оправят бързо и задачите ще си стоят.

 

Реклама