Главните причини, поради които малкият бизнес се проваля

Започването на малък бизнес е равносилно на Американската мечта. Но пазара често е жесток. Изследванията показват, че по – малко от 5 на 10 малки фирми оцеляват след първите 5 години. Никой млад предприемач не иска де е в тази статистика.
„Dun & Bradstreet” направи изследване, в което се съобщава, че 88,7% от фирмите не успяват, защото допускат управленски грешки.
Прочетете кои са основните управленски грешки на малкият бизнес и как да ги избегнете:

Грешка номер 1
Пазар без стойност
Имате жестока идея да продават продукт или услуга, койот мислите, че ще промени индустрията. Но замисляли ли сте се дали изобщо ще има клиенти, които да плащат за него?  Отговорете си на този въпрос преди да се „гмурнете” в малкия бизнес. Защо клиентът да купи от вас, а не от някои корпоративен гигант или други лица, които са били в този бизнес от години? Дали е защото предлагате бонус персонални услуги, кратки срокове за изпълнение и доставка или след продажбени услуги? Какво точно е?
Уверете се, че вашият бизнес предлага нещо, в което потребителите намират стойност.

Грешка номер 2
Лоша капиталовата структура и паричния поток
Това  е трудно, да прецениш капитала си. Това води до рязко спадане на паричният поток и краят на фирмата. Трябва да бъдете консервативни с финансовите си  прогнози и да знаете, че има достатъчно финансови средства (или лични спестявания), за да покриете всички разходи по бизнесът си, докато той започне дави носи положителен паричен поток.

Грешка номер 3
Липса на маркетингов опит
Клиентите ви няма да купуват от вас, ако не знаят, че сте на пазара, нали? Трябва да се рекламирате. И никога не правете грешката да третирате маркетингът като ненужен разход.

Грешка номер 4
Лош мениджмънт
Лошото управление води неизбежно до фалит. Ако ви липсват такива умения (финансите, покупка, продажба, производство, отдаване под наем и управлението на служителите) и нюх назначете си заместник или си вземете партньор.

Грешка номер 5
Липса на връзка със клиентите
Те са тези, които ви държат а пазара. Затова вие трябва да знаете какво искат, какво очакват и как оценяват вашият продукт. Това можете да го постигнете с анкети, проучвания и запитвания. Само така ще знаете в правилната посока ли вървите.

 
Как да изберете правилната PR кампания Ако в трябват услугите на PR фирма, не бързайте, а отделете време да...
Внимавайте с първото впечатление Доктор Bill Lampton, помага на организациите да подобряват своите...
Митове за freelance бизнеса Фрийланс бизнесът все повече се разраства с интернет революцията. ...

Реклама