Топ 5 на митовете за предприемаческият бизнес

Мит 1
Всеки нов бизнес задължително  започва с много пари .
Факт : Около три - четвърти от новият бизнес са започнали от нулата.

Мит 2
Това отнема години –  да се започне бизнес от нулата.
Факт:  Повечето фирми са установени в рамките на шест месеца, а тези с нов бизнес , които започват от нулата им отнема значително по – дълго време. Време повече от 6 месеца, за да се изградят и наложат, но не и години.

Мит 3
Може да е трудно да се получи банков кредит за започване на бизнес.
Факт:  Само 10-20% от молбите за бизнес кредит са отхвърлени, като цяло. И то защото не са убедили с проектът си кредиторите, просто не е бил изготвен професионално.
Има, обаче, една група от предприемачи, за които този мит всъщност е разумно точен: лицата от по – нисък социално – икономически групи, които не притежават свои собствени капитали.

Мит 4
Бизнес планът е най – същественият елемент в началния етап.
Факт: бизнес планът се изисква от такава гледна точка, за да се повишат финансите на компанията. Изграждането на бизнес план често се смята за по – важно от самият план. Така, че самият план е важен, а не да го имате само черно на бяло.

Мит 5
Малките предприятия не генерират много оборот в първата си година.
Факт:  Средният доход, прогноза на новите предприемачи за тяхната първа година на търговия е само половината от цифрата на реално постигнатото от тях.

 
Как да спестите пари, когато сте останали без работа Не се паникьосвайте! Когато загубите работата си, е естествено да се...
10 неща, които трябва да знаете за ... Lisa Bachelor “The Observer” Миналата седмица британската институция по...
Няколко неща, които да направите преди да обявите фалит Фалит винаги трябва да бъде последна инстанция. Това е едно от онези...

Реклама