Искате ли да използвате времето си на работа максимално и последователно – за всяка работа да си има 7 съвета как да управлявате времето си на работамясто и час? Ето някои съвети, за да сте по –продуктивни и креативни като управлявате времето:

Направете списък на задачите
Няма по – добро решение за управление на работното ви време  от това. В списъка на първо място слагате по – спешните задачи и въпроси, а на края тези, които са лесно разрешими с опция за отлагане.

Разпределете времето си
Разпределете времето си от списъка със задачите. Като е хубаво да прибавяте около 10 минути повече към всяка задача. Така ще знаете точно колко време ви е нужно за всяка работа и точно кога ще започнете другата задача.

Поставяйте си реално изпълними срокове
Ако пришпорите нещата и решите, че тази задача можете да я свършите за 2 часа, се окаже трудно и ви трябват още два, то тогава кажете „Чао” на списъкът със задачи за деня и с тяхното разпределение.

Организирайте се
Подредете си бюрото, електронните пощи, компютърни файлове, листчетата със задачите и всичко свързано с улесняването на работата ви. Когато ви потрябва нещо трябва да знаете точно къде и как да го намерите, за да не губите излишно време.

Сътрудничете с колегите си
Колегите са тези, които ще ви помогнат в труден момент от вашата работа. Така, че трябва да си сътрудничите по между си с цел да си улесните работата си взаимно.

Отменете рутинни срещи
Определете дали са необходими и чак тогава решете дали да отидете. Ако вашето присъствие не е от съществено значение, а имате доста важни задачи за изпълнение, попитайте шефът си да ви освободи от тези заседания докато си свършите работата.

Време за себе си
В графикът си трябва да има отреден 1 час за вас. Да си почините и да презаредите батериите си. Защото ако сте уморени и разконцентрирани, няма да работите качествено и няма как да управлявате времето си рационално.

 
Топ 10 на нещата, които никога не трябва да казвате на шефа си Номер 10 "Невъзможно! Това не може да се направи!" Това не иска...
Най-честите грешки при интервю за работа Някои хора говорят прекалено бързо или прекалено много, други си...
За какво харчим парите си Повечето експерти са съгласни, че има 5-6 неща, за които ние пилеем...

Реклама