Искате ли да използвате времето си на работа максимално и последователно – за всяка работа да си има 7 съвета как да управлявате времето си на работамясто и час? Ето някои съвети, за да сте по –продуктивни и креативни като управлявате времето:

Направете списък на задачите
Няма по – добро решение за управление на работното ви време  от това. В списъка на първо място слагате по – спешните задачи и въпроси, а на края тези, които са лесно разрешими с опция за отлагане.

Разпределете времето си
Разпределете времето си от списъка със задачите. Като е хубаво да прибавяте около 10 минути повече към всяка задача. Така ще знаете точно колко време ви е нужно за всяка работа и точно кога ще започнете другата задача.

Поставяйте си реално изпълними срокове
Ако пришпорите нещата и решите, че тази задача можете да я свършите за 2 часа, се окаже трудно и ви трябват още два, то тогава кажете „Чао” на списъкът със задачи за деня и с тяхното разпределение.

Организирайте се
Подредете си бюрото, електронните пощи, компютърни файлове, листчетата със задачите и всичко свързано с улесняването на работата ви. Когато ви потрябва нещо трябва да знаете точно къде и как да го намерите, за да не губите излишно време.

Сътрудничете с колегите си
Колегите са тези, които ще ви помогнат в труден момент от вашата работа. Така, че трябва да си сътрудничите по между си с цел да си улесните работата си взаимно.

Отменете рутинни срещи
Определете дали са необходими и чак тогава решете дали да отидете. Ако вашето присъствие не е от съществено значение, а имате доста важни задачи за изпълнение, попитайте шефът си да ви освободи от тези заседания докато си свършите работата.

Време за себе си
В графикът си трябва да има отреден 1 час за вас. Да си почините и да презаредите батериите си. Защото ако сте уморени и разконцентрирани, няма да работите качествено и няма как да управлявате времето си рационално.

 
Основни принципи в продажбените методи При развиването на продажбените ви техники и умения има някои...
Работете извънредно стратегически Четиридесет часа  на седмица не са ви достатъчни, за да свършите...
Уроци за легендарни речи За да достигнат до желаната власт легендарните управници и бизнесмени...

Реклама