Сайта www.dumblittleman.com завърши своята серия от три статии за правене на пари от интернет. 20 възможности, как да правите пари от ИнтернетРаботата им е под Creative Commons лиценз.
Каква е класацията обобщена от тези три статии вижте по – долу:
1. Affiliate Marketing - Бизнес, от който някои правят десетки хиляди долара на месец. И то с продаване на чужди продукти, получавайки част от цената на продажбата. Изборът на продукти е огромен. От софтуерни продукти и е-книги комисионните са между 25-60%, а при физическите (и по-скъпи) продукти, обикновено добавки и лекарства, около 25-50%,
2. Freelance работа - Ако имате умения в дадена област (била тя писане на статии, оптимизация за търсачки, дизайн, кодиране, програмиране, т.н.) и времето да изпълнявате платени задачи, freelance работата е за вас. Десетки популярни сайта за работодатели и свободно практикуващи работници, постоянно приемащи нови задачи.

3. Интернет маркетинг - Имате авторитет и достатъчно знания в дадена област? Създайте е-книга, или сайт с платено съдържание! И забравете общото убеждение, че интернет потребителите не обичат да плащат за информация. Напротив, платеното съдържание е по-информативно и детайлно почти винаги, затова те нямат търпение да закупят нещо ново, от което ще научат много.
4. BidVertiser - Подобно на Google AdSense, чрез BidVertiser печелите пари от pay per click рекламиране. Характерното тук, което ме накара да отлича тази система, е минималната разплащателна сметка от $12 към PayPal профил.
5. ClickNwork - Затворена мрежа, където печелите от $7 до $180 на час за freelance работа. Но влизането в нея изисква преминаване на доста труден тест, според Dumb Little Man.
6. Clicksor и Kontera - Показване на реклами в съдържанието на сайт като линкове (двойно подчертани). Отново печелите за всеки клик, но възможни са и други начини за печалба в Kontera. Благодарение на рекламиране в съдържанието стотици уеб мастъри правят по няколкостотин допълнителни долара на година.
7. eBay - Продавате вашите боклуци на хора, които имат нужда от тях.
8. Elance - Макар че изгледът на този проект прилича на паркиран домейн, Elance предлагат голямо количество работа за freelance дизайнери, програмисти, автори на съдържание и илюстратори.
9. Rapleaf - Получавате от $60 до $13 000, стига да намерите подходящ кандидат за дадена работа.
10. ShoeMoney - Блог за правене на пари онлайн. Мотото им е “skills to pay the bills“.
11. Text Link Ads - Печелите пари чрез продаване на текстови линкове в популярни уеб сайтове. Колкото по-популярен (посещаван) е вашият, толкова повече рекламодатели ще имате.
12. Revver - Качвате вашето видео в Revver и към него се прикрепя реклама. Печелите 50% от това, което рекламата направи като приход. Понякога дори най-безсмислените видеоклипове стават хитове. А колкото повече хора прегледат видеото, толкова повече печалба ще получите.
13. Pay Per Post - Ако сте блогър със сайт по-стар от три месеца, Pay Per Post ще ви допадне. Обобщено казано, печелите пари от писането на платени статии във вашия блог.
14. Smorty - Правете пари от блогване по разнообразни теми. Плащанията варират от $8 до $120 за “мнение”, според Google PageRank на вашия блог и други фактори.
15. Продаване на снимки - ако сте добър фотограф, или дизайнер, който смята че има добри изображения, винаги можете да продавате ваши изображения. Сред най-популярните уеб сайтове за целта са Stockxpert и Dreamstime.
16. DealDotCom - Получавайте 38% комисионна от закупени продукти през вашия affiliate линк. Колекция от харесвани и добре продавани продукта, подсигуряващи вашата печалба. Освен това получавате 18% от продажбите на тези, които сте препратили към системата.
17. User Testing - Регистрирате се и сваляте програма за правене на видеоклипове от вашия екран. Кандидатствате като “тестър” за собственици на сайтове и, записвайки гласа ви на английски, тествате и споделяте вашите впечатления по видео за даден сайт. Получавате $13 за всяко ревю.
18. Zlio - Създайте ваш собствен онлайн магазин бързо и лесно; както Blogger.com създават блогове. Вие избирате продуктите, а доставката се поема от Zlio. Вие само продавате и получавате процент от печалбата.
19. BGReporter.com - Пишете платени статии от 2 до 5 лв. всяка, а плащането се осъществява по банков превод, или чрез ePay.bg.
20. Associated Content - Отново платени статии. Но плащането варира от $4 до $25. / kreativen.com

 
Топ 10 на нещата, които никога не трябва да казвате на шефа си Номер 10 "Невъзможно! Това не може да се направи!" Това не иска...
Как да вдъхновите служителите си Съществуват няколко основни принципа, с помощта на които ще ...
Правете клиентите си щастливи Оставете позитивни впечатления в клиентите си Начинът, по който вие...

Реклама