Мърчадайзерът е  много важна част от една стопанска  верига. Тази професия все  повече се шири в условията на  пазарна икономика.  Мърчандайзер
Тя е един добър начин за оптимизация на бъдещите професионални успехи на практикуващият я.
Какво е мърчандайзинг: 
1. Изкуството на създаване и непрекъснато поддържане на местата, в които се предлагат продуктите на компанията, в най – атрактивен вид.
2. Изкуството на създаване и непрекъснато поддържане на търговския продукт в най-атрактивен вид.
Посочените дефиниции изглеждат почти еднакви, но всяка от тях отразява определен тип мърчандайзинг: на производител или доставчик и на търговец на дребно.
Преди  всичко мърчандайзингът е систематичен търговски процес, а не еднократен акт. Успехът на тази дейност ще бъде налице, ако изразява определена, ясно дефинирана търговска концепция, която отразява стремежа на всеки търговец непрекъснато да иновира своята търговска презентация.

Тя е най-динамичният фактор при съвременните свръхконкурентни условия. Продуктовите предложения в много категории са няколко дузини.
Какви потенциални ползи извлича добрият мърчандайзер за своята фирма: допълнителни продажби; максимално използване на мястото; контрол върху заявките и доставките; стандартизирано излагане на стоките; поддръжка на стоки в промоция; визия на стоките в магазина; събиране на информация.

 
Започване / Купуване на малък бизнес Започването на бизнес ще ви отнеме доста време. Не само защото ще се...
Три добри начина да получите повишение Как да убедите шефа си, че струвате повече Ако напуснете работата си,...
Създаване на финансови стимули за иновация в България представено от Дирекция "Политика по отношение на предприятията"...

Реклама