На тази длъжност сте от години или от няколко месеца, но се случват неща, които ви карат да си мислите, че е време да се откажете от тази работа. Да, трудно е да се вземе такова решение – кога е време да продължите напред, но понякога се налага да спрете инерцията и да започнете нова.
Ако искате бързо развиваща се кариера, е важно да знаете кога да напуснете текущата си позиция. Има няколко основни признака и знаци, които ви подсказват това преди да решите да скочите от „кораба”.

Възможността за повишение е провалена
Шефът ви дава нова – по – голяма длъжност на друг, независимо от това, колко големи усилия полагате за просперитета и растежа на фирмата му. Вие наистина се намират в задънена улица. Но преди да крайни решения, поискайте обяснение. Вашият шеф може да има разумно обяснение.
Даже и да не ви изнася по – добре е да напуснете рано, от колкото по – късно.

Назначени сте на непривлекателна за вас длъжност
Това не е добра стъпка за вашата кариера. Отговорностите бавно ви намаляват и това може да означава две неща, че дружеството се намира във временна безизходица или просто ви използват да запълвате „дупки”, които са доста под вашето ниво.  Трябва да разберете къде и как точно стоите в компанията и какви намерения и планове има шефа ви за вас. Ако отговорът му е лаконичен – бягайте!

Липса на доверие
Колко пъти ви е било обещавано повишение на длъжност, заплата или пък бонуси към заплатата? Без да са спазвани, разбира се.  Доверието е като мълчалив договор и нарушението му трябва да включва репарации от някакъв вид. Така, че ако попаднете в такава ситуация (или ситуации) да знаете, че е време да си „стягате багажа”.

Съкращения на хоризонта
Винаги трябва да знаете вашата компания къде се намира в табличката на конкурентите си. Взимайте под внимание всички признаци на спад в продажбите й. В днешните финансови пазари непрекъснато се фокусира върху предоставеното тримесечие по тримесечните финансови резултати, което за съжаление се отразява отрицателно първо на персонала, когато резултатите са лоши. Така, че ако и на вашата фирма й се случат такива резултати, бъдещето не изглежда розово за вас и вашите колеги.

Шефът ви напуска „кораба”
За да се случи такова нещо, значи работата е сериозна, не само за него , а и за всички служители. Освен ако не е приел по – добра позиция, която да разширява професионалните му успехи.

 
60 секундов гид. Как да изпъкнете с мощна бизнес идея Искате да започнете малък бизнес. Имате желанието и ангажираността да...
Как да защитите и докажете лидерството си Ето ви и вас, седите на чело на конферентната маса и вашите нови...
Туризмът като явление в икономиката Съвременният туризъм е изключително  динамично развиващ се...

Реклама