Няма нищо лошо във харченето на пари за забавление, но то трябва да е предвидено от бюджета ви. Или пъкБалансирано харчене и практичност спонтанното пазаруване – хубаво нещо. Само, че тези разходи не трябва да станат част от вашия репертоар. Закупуването на ново DVD всеки петък не е прахосване – това е навик. Затова трябва да послушате нашите съвети, за да въведете ред в хаоса.

Запис на всички разходи
Това е важно, за да следите бюджета си. Само така ще имате някаква последователност в харченето, която ще е практичност. Основната цел е да получите точна представа за разходните си навици, и ако са лоши – променете ги, ако не – не им изневерявайте.

Разделете желанията от нуждите си
Рационализмът и практичността са нуждите ви, които отговарят на бюджета ви, с който разполагате. Желанията ви са извън тази рамка. Просто гледайте обективно на нещата – всеки би искал “Майбах” пред “Форд”, нали?! Всички разходи за забавления трябва да отстъпят пред нуждите ви. Нов телевизор – забавление, таксата за кабелна – нужда. Направете си точна сметка на всяка необоснована покупка, която сте направили през последния месец.

Списък на всички неоправдани покупки
Такъв списък ще ви покаже колко сте склонни да пилеете пари за излишни неща с неясна цел. Такива неща включват всичко от смарт телефони до система за домашно кино всеки месец, примерно. Това ще ви помогне да балансирате харченията си и да сте по – практични в тях. 

Бюджет за “пилеене на пари”
Трябва ви такъв бюджет, малко пари за настрана за развлечение и за импулсът ви да купувате. Този бюджет не трябва да превишава вашите спешни фондове.

Търсете винаги изгодната цена
Не се хвърляйте с главата на долу при всяка покупка, която правите, без значение каква е цената й. Обиколете по магазините, разгледайте и вземете тази стока, с по – ниската цена. Така се прави баланс на месечният ви бюджет и се намаляват “грешните пари” за правилните неща.

Успех!

 
Най – ефективните методи за маркетингово проучване Един от най – съществените такива е Наблюдението. Това е метод, който ...
5 причини да станете IT маркетолог Интернет маркетинга е сигурна бизнес опция. Гъвкаво работно време,...
Успешни бизнес практики Фокусирай се Много пъти, когато сте млад предприемач сте готов да се...

Реклама