Чували сте го и преди: когато сте на интервю за работа е важно да сте дошли навреме, да сте облечени Знаците, които ви подсказват, че не искате тази работаподходящо и да сте с положителна нагласа. Това, което всички забравяме е, че на интервюто трябва да се сработите с бъдещият си работодател, да “говорите на един език”. Затова доста хора след едноседмична работа на новото си място искат да го напуснат.
Така, че, за да не ви се случва това трябва да съумеете да разчетете знаците, които ви го подсказват още на самото интервю.

Интервюто се провежда извън работната площадка
Когато фирмата не е местна и разширява дейността си, т.е. все още няма офис – става. Но когато това не е така и интервю става в някои ресторант или кафене, да знаете, че бъдещият ви шеф се опитва да скрие нещо от вас в офис средата. Което е достатъчна индикация, че връзката ви с този човек трябва да приключи с интервюто.

Интервюиращият закъснява или е зле подготвен
Щом това се случва на едно интервю, значи си представете при назначаването дали ще ви обучат подобаващо, та да се почувствате сигурни в себе си. Липсата на обратна връзка между вас и мениджъра ще е налице, което води само до лоши резултати във ваш ущърб, естествено.  Щом закъснява може да значи, че фирмата е процес на масовия промени и работата, за която кандидатствате може да се изразява в няколко дейности с една заплата само че.

Интервюто се провежда едновременно с другите кандидати
Въпреки, че тази практика често се прикрива като "прогресивно управление" това е просто мързелив начин на интервюиращият да спестите време от срещата с няколко кандидати едновременно. Затова не очаквайте персонално отношение във фирмата по нататък. Всички ще бъдете третирани, като едно стадо овце. Тук личността не се уважава.

Интервюиращият се конкурира с вас
Вместо да ви изслуша и зададе ситуации свързани с бъдещата ви работа, той се хвали за постиженията си и как той е постъпил в критични ситуации и колко е близък до БАШ шефа. О, не тази работа не ви трябва. Това говори само по себе си за вида на управлението и какво можете да очаквате от тази фирма.

Интервюиращият задава неуместни въпроси
Запомнете служебните ви отговорности и живот нямат никаква връзка с личният ви живот, пол, раса, религия и принадлежност. Това е индикация за някакъв проблем от страна на интервюиращият, които е пренесен вече и във фирмата. А това значи, че няма да можете да си вършите работата пълноценно от тези болни мозъци.

 
Фирмена етика Фирмената етика изпълнява цяла редица функции в организацията, а...
Какво е Affiliate Marketing - Как се изкарват пари със сайт Aфилиейт програмите (Affiliate programs) са идеален начин да направиш сайта си...
Как да запазите и развиете професионалните си ангажименти Как да запазите и развиете професионалните си ангажименти в условия...

Реклама