Мениджъра поема цялата отговорност Петте вечни мениджърски закони
Най – голямата разлика между мениджърът и служителят е, че като мениджър, вашето поведение не се определя от вашите лични постижения, а от тези на целият ви екип. Вие стоите горе в йерархията и казвате как и кога да станат нещата, а служителите ви ги изпълняват. Трябва да работите съвместно, за да има доби резултати и работата ви да е ефективна. Т.е. вие сте отговорен за крайният резултат. По аналогия, трябва да поемете и отговорност ако вашият екип не успее да изпълни своите цели.

Мениджъра е самоуверен
Вечните мениджърски закони казват, че е важно за вас да сте решителен и самонадеян, за да отстоите на всякакви критични ситуации и вашите служители да се убедят в лидерските ви умения. Няма място за колебания, съмнения и компромиси. Давайте свобода на креативността на служителите ви, но крайното решение  трябва да бъде само ваше.

Мениджъра разбира нещата
Той е наясно с всичко свързано с работата му, което е от решаващо значение за служителите му. Така те под негово ръководство ще си вършат работата най – ефективно и доходоносно за фирмата. Той ще запознае служителите си със силните и слабите страни на бизнесът, в който работят. За да са подготвени за всякакви ситуации.

Добрият мениджър има обратна връзка със служителите си
Вървят ли нещата добре, към лошо ли отиват, къде е причината, до къде са стигнали със задачата, има ли напредък… Всички тези неща ще знаете само ако имате обратна връзка с подчинените си. А това вие нужно, за да върви и вашата работа отлично. Не е достатъчно само да им поставите работната цел, трябва и да участвате в нея когато има спънки или са нужни промени. В крайна сметка отговорността за всеки провал или успех е ваша.

Мениджърът управлява с пример
Служителите често се съревновават, защото те ви възприемат като модел за успех в рамките на компанията. Затова вие трябва да показвате практически това, което “проповядвате”. Не може да очаквате от служителите си да идват навреме, да поемат сериозно задачите си, ако вие самите не го правите.

 
Грешки при автобиографията Има някои грешки, които дори и най – опитни кандидати за работа правят...
Развитие на интернет маркетинга Динамичното развитие на медиите днес дава огромна възможност на...
Невербалната комуникация при интервю за работа Оказва се, че невербалната комуникация е толкова важна, колкото...

Реклама