Bankrate.com обобщава петте най – важни такива грешки:Петте финансови грешки, които най – често се допускат

Броите стотинките, а левовете харчите бързо
Понякога когато спестявате пари, това ви излиза п – скъпо.
Например – карате до най – отдалечения магазин в града, само защото там има промоция. А изхабения бензин за повече пари  ли ви е от въпросната промоция – трябва да си зададете тоя въпрос. А има и друга гледна точка: „Евтиното излиза скъпо“  - дали качеството на стоката, която е намалена е добро, да не ви се наложи след ден, два или месец пак да си я закупувате.

Не следите кредитната си история
Всеки път когато кандидатствате за заем, както и в други случаи, като наемане на жилище например, служители проверяват кредитната ви история. Не допускайте черни петна по нея. Какво трябва да правите:  Внасяйте редовно вноските по кредитните си карти или покупки на лизинг и винаги знайте колко дължите и в какъв срок. Правете си такава проверка преди всяка по – голяма покупка.

Считате, че пестенето на пари е депресиращо
За много хора усилието да си изготвят бюджет и самата мисъл, че трябва да ограничат разходите си е толкова потискаща, че не го правят изобщо. Е понякога е нужно: Спестявайте поне в определени сфери. Все има неща, където можете да изостанат в месечният в разход от бюджета ви – дрехи, ресторанти, кафенета и т.н.

Невидимите разходи
Наричат ги “невидими разходи”. Защо? Защото това са малки суми, които харчите всеки ден без дори да се замисляте, като шоколадчета, кафета, чай, и т.н. Въпреки че става въпрос за малка сума и наглед незначителен разход, ако пресметнете колко харчите по този начин за целия месец, ще видите, че тя никак не е незначителна. Изходът е: Записвайте си крайният резултат от пресметната сума за месец на тези “невидими разходи”. Така ще имате някакъв контрол върху тях.

Оставяте всичко (или почти всичко) на половинката си
Как можете да знаете какво е финансовото ви състояние, след като не сте на ясно какви са ви сметките за месеца? И така: В управлението на семейния бюджет трябва да участват и двамата съпрузи.  И  двамата трябва да имат информация за разходите им.  

 
Бизнесът се нуждае от маркетингова система Каква е разликата между маркетингова система и маркетингов план?...
Финансиране на малък бизнес Финансирането вашия бизнес често е критичен компонент за успеха. Има...
Инвестирането срещу Спестяването – кое е по – доброто за вас? “ Парите сами по себе си не се губят или правят, те се трансформират от...

Реклама