Search engine optimization (SEO) е процес и набор от техники, които водят до повишаване на обема и Какво представлява SEO и защо то е важно за интернет бизнесакачеството на потребителския трафик към даден уеб сайт, генериран от естествените резултати от търсене в търсещите машини. Обикновено колкото по –добре е оптимизиран един сайт, толкова по – висока позиция получава той в резултатите от търсенето му и това довежда до повече посетители на сайта.
Тези техники включват: програмиране (изчистване на кода, преподреждане на съдържание, подмяна на URL, разпознаване на User agent-a и т.н.), структура и презентация, както и поправяне на проблеми, които могат да попречат на търсещите алгоритми да обходят и индексират съдържанието на сайта ви.

Друго важно усилие, което трябва да положите е ежедневното добавяне на уникално съдържание.
Най – важния и скъп процес, който отнема и доста дълго време в SEO е набавянето на възможно най – голямо количество, качествени линкове от други сайтове, водещи към вашия сайт. Това пък от своя страна включва: тристранна обмяна на линкове, регистриране на сайта ви във всички възможни директории, търсачки, каталози, сайтове за информация, пускане на обяви съдържащи URL-a на сайта ви, пускане на мнения по форуми, купуване на рекламни банери или линкове от сайтове с висока обществена познаваемост.

Ето защо SEO е толкова важно нещо:
Изследване показа, че поради таргетираността на посетителите търсещите машини генерират шест пъти повече продажби от стандартните банер – реклами. За да има ефект, хората търсещи нещо трябва да могат да ви намерят по няколко ключови думи, които да са задължително свързани със съдържанието на сайта ви.
Тъй като в момента уеб страниците са повече от хората по света, дори и най – добре издържаните дизайнерски сайтове и предлагащи страхотни продукти и услуги са заплашени от това да не могат да бъдат намерени и никой да не знае, че съществуват без SEO.

Затова “Ако не сте индексиран от Google е все едно, че не съществувате” - (Newsweek 2004).
Докато вашия сайт не е индексиран и не се появява в резултатите на търсачките, вашите клиенти търсещи продукти и услуги, каквито вие предлагате, ще отиват при конкуренцията. За това е от огромно значение сайта ви да бъде индексиран от възможно най – голям брой търсачки и направите всичко възможно да подобрите мястото на вашия сайт в подреждането на резултатите от търсенето. Резултатите от търсене в търсачки като Google, Yahoo и MSN са най – добрия начин гарантирано генериране на качествен трафик към вашият сайт.

baebs.info

 
Въпроси, които всеки фрийлансър трябва да зададе на своите клиенти Един фрийлансър, за да приключи даден проект може да му отнеме...
10 прости начина да спечелите от интернет маркетинга Когато си мислите за интернет маркетинга, какво всъщност трябва да ви...
Как да запазите и развиете професионалните си ангажименти Как да запазите и развиете професионалните си ангажименти в условия...

Реклама