Search engine optimization (SEO) е процес и набор от техники, които водят до повишаване на обема и Какво представлява SEO и защо то е важно за интернет бизнесакачеството на потребителския трафик към даден уеб сайт, генериран от естествените резултати от търсене в търсещите машини. Обикновено колкото по –добре е оптимизиран един сайт, толкова по – висока позиция получава той в резултатите от търсенето му и това довежда до повече посетители на сайта.
Тези техники включват: програмиране (изчистване на кода, преподреждане на съдържание, подмяна на URL, разпознаване на User agent-a и т.н.), структура и презентация, както и поправяне на проблеми, които могат да попречат на търсещите алгоритми да обходят и индексират съдържанието на сайта ви.

Друго важно усилие, което трябва да положите е ежедневното добавяне на уникално съдържание.
Най – важния и скъп процес, който отнема и доста дълго време в SEO е набавянето на възможно най – голямо количество, качествени линкове от други сайтове, водещи към вашия сайт. Това пък от своя страна включва: тристранна обмяна на линкове, регистриране на сайта ви във всички възможни директории, търсачки, каталози, сайтове за информация, пускане на обяви съдържащи URL-a на сайта ви, пускане на мнения по форуми, купуване на рекламни банери или линкове от сайтове с висока обществена познаваемост.

Ето защо SEO е толкова важно нещо:
Изследване показа, че поради таргетираността на посетителите търсещите машини генерират шест пъти повече продажби от стандартните банер – реклами. За да има ефект, хората търсещи нещо трябва да могат да ви намерят по няколко ключови думи, които да са задължително свързани със съдържанието на сайта ви.
Тъй като в момента уеб страниците са повече от хората по света, дори и най – добре издържаните дизайнерски сайтове и предлагащи страхотни продукти и услуги са заплашени от това да не могат да бъдат намерени и никой да не знае, че съществуват без SEO.

Затова “Ако не сте индексиран от Google е все едно, че не съществувате” - (Newsweek 2004).
Докато вашия сайт не е индексиран и не се появява в резултатите на търсачките, вашите клиенти търсещи продукти и услуги, каквито вие предлагате, ще отиват при конкуренцията. За това е от огромно значение сайта ви да бъде индексиран от възможно най – голям брой търсачки и направите всичко възможно да подобрите мястото на вашия сайт в подреждането на резултатите от търсенето. Резултатите от търсене в търсачки като Google, Yahoo и MSN са най – добрия начин гарантирано генериране на качествен трафик към вашият сайт.

baebs.info

 
Бъди точен в 4 стъпки „Хроничното” закъсняване вреди както в професионален, така и в личен...
Петте най – добри световни сайта за търсене на работа Най – ефективният и полезен начин да си намерете работа е да...
Идеи, които ще са ви в полза при интервю за работа Тези съвети и идеи могат да изглеждат основни, но може да се учудите...

Реклама