Искате да започнете малък бизнес. Имате желанието и ангажираността да стане това. Липсва ви само едно –60 секундов гид. Как да изпъкнете с мощна бизнес идея предметът на дейност, т.е. бизнес идеята. Няма страшно. Дори и най  успешните предприемачи изпитват понякога трудност да решат какъв ще е следващият им ход на бизнес действие.
В 60 секунди ще ви предоставим няколко стъпки, които ще ви доведат до вашата идея за бизнес и ще ви помогнат да започнете с успех в начинанието си.
0:60 Всичко е до нагласата
Положителният, оптимистичен възглед на нещата е ключът към постигането на целта ви. Трябва да приемете, че всичко, което правите трябва да мине под анализ, въпроси, отговори, за да създадете добър краен продукт и резултат. Бъдете готови да се учите, а защо не и да експериментирате. И винаги използвайте грешките и провалите си като урок, през който вече няма да преминете.

0:47 Търговски места
Бизнес идеята ви може да се свърже с нещо, което вече правите или сте запознат с дадена дейност. Поставете се на мястото на клиента и преценете какви аспекти от продукта или услугата биха ви харесали и кои не, и какви елементи биха повишили стойността им.
0:34 Търси второ мнение
Приятелите и семейството са добър източник на обратна връзка, но имайте в предвид, че те са свързани емоционално с вас и тяхната обективност е така да се каже малко изкривена. Трябва ви човек, който ще ви зададе правилните въпроси и няма да се притеснява да критикува.
0:28 Изследвания, изследвания, изследвания
Научите възможно най – много за района, видовете бизнес, техните нива в бизнес сферата и т.н., които ви интересуват. Колкото повече научите, толкова по – лесно ще вземе решение за вашият предмет на дейност на малкият ви бизнес.
0:03 Поставете изследванията си в план
Поставете всички ваши изследвания и идеи в план, който да следвате, за да постигнете позитивни и задоволителни – като за начало  резултати в старта на вашият бизнес. Това ще ви помогне да оцените възможностите, обстоятелствата, ограниченията на всяка бизнес идея, независимо дали сте решили да реализирате или не.

 
Въпросите на интервюто за работа Тук сме ви изброили няколко класически въпроси задавани на...
82 бизнес идеи. Част втора Следните бизнес идеи бяха генерирани от 14 гимназисти в рамките на 90...
Гид за оцеляване на малкият бизнес в тежки времена Рецесия, икономически спад, нечестно партньорство, или нестабилна...

Реклама