Има няколко храни в света, които са толкова забележителни, че си струва да ги опитате поне един път вХраната, която трябва да опитате преди да умрете живота си. Обикновено най – добрите кулинарни деликатеси идват от най – отдалечените кътчета на света, за които и не подозирате, че съществуват на картата на света. Но, не се бойте, ние сме ги извадили и сме ги вписали в списък, който ще ви покаже какви са и къде можете да им се насладите.
Така, че за приключенските чревоугодници ето ви някои от храните, които трябва да опитате преди да умрете.

Пържен паяк
Камбоджа

Води ли това до излекуването на аракнофобия? Вероятно не, но в отдалечения град в Камбоджа – Skuon, пържените паяци се дневен деликатес и се знае, че са сред най – вкусните в света.
Паяците са месни с размера на вашата палма, отглеждат се в дупки. Пържат се в масло с чесън, опиперяват се със сол и захар.
На вкус е все едно ядете раци с магданоз.

Фуджу
Япония

Какво не обичате в отровните риби? Вие вероятно сте слушани истории за многото смъртоносни качества на тези екзотичен японски деликатеси и ние сме тук, за да ви кажем, че тези истории са истински. Японските риби – фуджу са толкова отровни, че отровата им 1200 пъти по – отровна от цианида и във всяка риба има толкова отрова, колкото да отрови 30 човека.  
Най – лошата част: смърт чрез tetrodotoxin не е приятен начин да умрете. Ще сте в съзнание и парализирани, докато умрете от задушаване.
Затова, трябва да ядете фуджу в най – добрите ресторанти в Япония, защото подготовката трябва да се направи прецизно от професионалисти, които специално са обучавани в това. Иначе тя е със страхотен вкус и ние горещо ви препоръчваме да я вкусите само в най – реномираните ресторанти в Токио.

Вековно яйце
Китай

Това не е преувеличение. За да направят вековно яйце китайците вземат яйце от патица, кокошка или пъдпъдък и ги овалят в глина, пепел, сол и вар и после ги увиват в слама с ориз и ги слагат в кошница или буркани. След три или четири месеца яйцата са готови за консумиране и това време в тази втора черупка се равнява на 100 години.
Ще намерите най-добрите вековни яйца в Donghuamen на нощния пазар в Пекин.

Odori ebi
Япония

Много по – безопасен деликатес от рибите фуджу. Odori ebi в превод означава „танцуваща скарида”. Това е вид суши, в което все още има живот и вие ядете пипалцата и крачката на бебето зародиш.

Месо от игуана
Ел Салвадор

Това е деликатес от горите на Ел Салвадор, който все повече набира почитатели в Северна Америка от емигрантите от САЩ.
Месото от игуана има репутация на лековито месо – лекува всичко от дихателната система до сексуалното желание. Вкусът му се доближава до този на пилето, така, че му е добра алтернатива.

 
10 начина да спестите пари когато пътувате Ще е добре за вас да научите как да спестите пари, когато пътувате и сте...
Услугите Повечето продукти съдържат и материални и нематериални компоненти,...
Как да направите добро впечатление на първият си работен ден Да сте на нова работа е вълнуващо и изнервящо. От една страна, бъдещето...

Реклама