Маркетинговия план е основният инструмент за бизнеса. Разработката на такъв план ще ви помогне в60 секундов гид за създаване на маркетингов план мисленето ви как да направите бизнеса си уникален и как съобщенията ви да стигнат до желаната от вас аудитория чрез създадените адекватни канали.
Само за 60 секунди ще ви научим как се създава толкова важно нещо като маркетингов план.

0:60 Маркетинговият план е стратегия
точно както планирате останалите аспекти от бизнеса си, инвентар, производство, работна ръка, работна заплата, така и маркетинговата програма е ключът към конкурентоспособността. Като си начертаете маркетинговите стратегии за напред вашия бизнес ще върви по – гладко и възможно най – безпроблемно.

0:46 Маркетинговият план ви помага да сте винаги фокусиран
той е картата, която ви насочва към вашите цели и успехи, по него се водите до къде сте стигнали и какво не сте осъществили. Той ви помага да се координирате и да се активирате повече, за да поставите всички отметки в списъка в графа “свършено”.

0:20 Записвайте
Планирайте усилията си на пазара и след това определете какво сте постигнали. Кои събития и възможности ще помогнат да постигнете целите си? Дали е във ваш интерес да присъствате на заседанието на асоциацията на клиентите? Мислете стратегически къде точно трябва да сте. Преценете точно къде сте вие във бизнеса и в естественият цикъл на вашата индустрия. Маркетинговият план трябва да включва продукт, промоция, връзки с обществеността, цена, цели, стратегии и пазарно позициониране.

0:11 Използвайте календар, за да отбелязвате маркетинговите усилия
След като вече сте си начертали маркетинговият план със всички събития и дейности, които ще го осъществят, можете да си отбелязвате на календар всичко, което сте свършили по него. За някои хора това е удовлетворение и леснота – чисто технична – че вървят към постигане на целите си.

0:03 Поставените цели и оценените усилия
Мислете за маркетинговите идеи, които искате да приложите в бизнесът си. Определете как трябва да стане това, набележете си срок и се движете по него, до постигане на всяка една от идеите. Когато маркетинговите ви усилия по плана се сливат с другите ви задължения и отговорности, тогава всичкото напрежение и работа ще ви се отплати с постигнати успехи.
 
Маркетингов план на бизнесът ви Няма съмнение, че бизнесът няма граници за растеж когато говорим за...
Хронологично CV или по американски? Хронологично CV или по американски? Американския начин на писане на CV...
Ръководни умения и емоционална интелигентност Лидерите трябва да знаят как да управляват настроенията в своите...

Реклама