Маркетинговия план е основният инструмент за бизнеса. Разработката на такъв план ще ви помогне в60 секундов гид за създаване на маркетингов план мисленето ви как да направите бизнеса си уникален и как съобщенията ви да стигнат до желаната от вас аудитория чрез създадените адекватни канали.
Само за 60 секунди ще ви научим как се създава толкова важно нещо като маркетингов план.

0:60 Маркетинговият план е стратегия
точно както планирате останалите аспекти от бизнеса си, инвентар, производство, работна ръка, работна заплата, така и маркетинговата програма е ключът към конкурентоспособността. Като си начертаете маркетинговите стратегии за напред вашия бизнес ще върви по – гладко и възможно най – безпроблемно.

0:46 Маркетинговият план ви помага да сте винаги фокусиран
той е картата, която ви насочва към вашите цели и успехи, по него се водите до къде сте стигнали и какво не сте осъществили. Той ви помага да се координирате и да се активирате повече, за да поставите всички отметки в списъка в графа “свършено”.

0:20 Записвайте
Планирайте усилията си на пазара и след това определете какво сте постигнали. Кои събития и възможности ще помогнат да постигнете целите си? Дали е във ваш интерес да присъствате на заседанието на асоциацията на клиентите? Мислете стратегически къде точно трябва да сте. Преценете точно къде сте вие във бизнеса и в естественият цикъл на вашата индустрия. Маркетинговият план трябва да включва продукт, промоция, връзки с обществеността, цена, цели, стратегии и пазарно позициониране.

0:11 Използвайте календар, за да отбелязвате маркетинговите усилия
След като вече сте си начертали маркетинговият план със всички събития и дейности, които ще го осъществят, можете да си отбелязвате на календар всичко, което сте свършили по него. За някои хора това е удовлетворение и леснота – чисто технична – че вървят към постигане на целите си.

0:03 Поставените цели и оценените усилия
Мислете за маркетинговите идеи, които искате да приложите в бизнесът си. Определете как трябва да стане това, набележете си срок и се движете по него, до постигане на всяка една от идеите. Когато маркетинговите ви усилия по плана се сливат с другите ви задължения и отговорности, тогава всичкото напрежение и работа ще ви се отплати с постигнати успехи.
 
Как да си купите безопасност Екип по безопасността защитава вашата собственост и имане. Вас....
Иновационен процес във фирмата Иновационния процес е най-важната част от цялостната стратегия на...
Балансирано харчене и практичност Няма нищо лошо във харченето на пари за забавление, но то трябва да е...

Реклама