За 60 секунди ще ви покажем как да разпознаете и наемете точните, най – добрите  хора за вашия60 секундов гид за наемане на точните хора малък бизнес.

0:60  Дефинирайте задълженията ...
За да намерите обещаващи служители, вие трябва точно да определите какво искате от тях като професионални задължения. Внимателно обмислете всички директни отговорности и ги впишете в длъжностната а характеристика.
0:49  ... и как ще се справят те с тях
За да изпълняват тези задължения служителите трябва да имат определени професионални знания и опит за кандидатстващата от тях позиция. Бъдете реалисти в очакванията си. Ако “вдигнете летвата” твърде високо може и да не си намерите служители, ако пък я поставите твърде ниско – ще си набавите цял куп неудачници, които ще  спъват бизнесът ви.
0:37  Колко ще ви струват
Не трябва да сте извънредно щедър в заплащането или прекалено стиснат, защото и в двата случая губите само вие. Направете проучване на пазара на труда и се информирайте как се заплащат определени длъжности, синхронизирайте ги с опит на кандидата и така средно ще сметнете каква ще му е заплатата.
0: 30  Разпространете новината
Много е важно как ще оповестите новината, че си търсите служители за определени длъжности. Има позиции, които са лесни за рекламиране, достатъчно е само да пуснете обява в местния вестник или телевизия. За позиции изискващи повече специализирани умения трябва да се заемете сериозно, като ангажирате агенции за набиране на персонал, http://www.jobs.bg  и подобни на него он – лайн посредници. 
0:25 Разговаряйте на интервюто
Тъй като вече сте дефинирали задълженията и отговорностите за позицията, ще ви е малко трудно да  идентифицирате кандидатите на интервюто. Затова прегледайте резюмето на всеки един от тях, за да сте предварително подготвен с въпросите си към кандидата. Така ще имате повече време да го опознаете и разберете на пръв поглед какви умения и цели има. След интервюто нахвърлете някакви бележки за всеки участник, за да ви е лесно когато взимате окончателното си решение.
0:12  Продължение на интервюто
Приемете, че кандидатите на интервюто са искрени, но никога не вярвайте в това безпрекословно. Проверете всичко. Свържете се с бившите работодатели на избраниците ви и проверете са тяхната професионална кариера и опит. Тази проверка е добра инвестиция за бизнесът ви що се отнася до позиции свързани с работа на пари.
0:03  Намерихте ги. Сега ги задръжте.
Сега след като сте намерили идеалните за вас служители, старайте се да ги задържите, за да се развиват заедно с вашият бизнес в бъдеще.
 
Как да си купите влияние Не е тайна за никой, че властта и влиянието са стоки, които се купуват...
50 причини, подбуждащи хората да купуват За всеки предприемач е важно да знае причините, които подбуждат хората...
Знаците, които ви подсказват, че не искате тази работа Чували сте го и преди: когато сте на интервю за работа е важно да сте...

Реклама