Номер 10
"Невъзможно! Това не може да се направи!"

Това не иска да чуе шефа ви никога. Тези мисли у вас предизвикват липса на усилие и инициатива за добре свършена работа и  ако искате да се изкачвате по йерархичната стълба в работата си – по –добре не изричайте тези думи.

Номер 9
"Това е най – доброто, което можах да направя!"

Това е репликата на оня всезнайко, който би бил така неблагоразумен да я изрече пред шефа си. Запомнете винаги може и по – добре свършена работа. Това е реплика на неудачник, на който границите на възможностите са му изчерпани – никой шеф не желае подчинени с ограничени възможности, които да му спъват бизнеса.

Номер 8
"Това не е мой проблем!"

Вие работите в една фирма със всички ваши колеги и ако някакъв проблем е непосилен за ваш колега, то даже и да не е ваше задължение трябва да дадете едно рамо. Ако все пак се изтъпанчите с тия думи пред шефа си, знайте, че вече няма да имате никакви проблеми изобщо свързани с работата ви, просто, защото няма да имате работа вече.

Номер 7
"Това не влиза в задълженията ми."

Всичко влиза в задълженията ви, що се отнася до работата ви. Почти всяка работа е един добре смазан механизъм, на който ако единият "зъб" поддаде всичко се разваля – затова всичко влиза в задълженията ви при рискови за шефа ви ситуации. И ако не сте го осъзнали още и му кажете това просто изречение, то той ще ви отвърне с още по – просто: "УВОЛНЕН СИ!".

Номер 6
"Наистина ли си струва да довърша това?"

Това би показало на вашият шеф, че не вземате работата си на сериозно, а на шега. А той съвсем сериозно си ви е назначил и съвсем сериозно си ви дава заплата, нали? То е като той да ви каже: "Наистина ли трябва да ти дам цялата заплата, що да не ти дам половината, а?". С тази реплика излиза, че си пилеете времето в офиса. А това изобщо не е добре за вас.

Номер 5
"Това не е за безмозъчни."

Ако шефът ви даде да свършите някаква задача, която той не е могъл (по една или друга причина) и вие му кажете така, то той би го приел като лична обида и тогава ще ви се стъжни живота. 

Номер 4
" Трябва тотално да се захванем с MySpace / Facebook."

Не, не трябва. Никога. Това ще го постави в неудобно положение, а никой шеф не обича да се чувства така. Конкуренцията не е хубава, когато се навира в лицето на шефа ви. Всеки шеф иска неговите подчинени да се учат само от него и в процеса на Неговата работа.

Номер 3
" Толкова се изтощих снощи..."

Едва ли шефът ви го интересува личният ви живот и защо сте се изтощили. Той иска само да не смесвате професионалният с личният, а вие с тая реплика показвате точно обратното. Всички шефове са на едно мнение, ако не можете да си вършите работата, за която сте наети, то идва друг на вашето място.

Номер 2
" Не ми плащат достатъчно за това."

99% ще си навредите, когато кажете това. Всеки, който се оплаква и хленчи, че му е много работата и малко заплащането със сигурност ще попадне под зоркият – неблагоприятен поглед на шефа си. И влизането му в графа "безработен" е сигурно.

Номер 1
" Оффф!"

Тази въздишка породена от някакво нареждане на вашият шеф е сама за себе си красноречива за това което мислите. Пасивната агресия на отчайващата въздишка е знак за това, че най – малкото ще слезете по стълбицата на професионалното ви развитие.
И във ваша помощ ще ви подпомогнем с Правилото на Ел:

1.Шефът има право!
2.Шефът винаги има право!
3.Ако случайно няма право - виж т.1 и 2
4.Шефът не спи, той почива.
5.Шефът не яде, той се подкрепва.
6.Шефът не пие, той дегустира.
7.Шефът не закъснява, бил е задържан.
8.Шефът никога не напуска работното си  място, неговото присъствие е било необходимо другаде.
9.Шефът не чете вестници, той се информира.
10.Шефът не интимничи със секретарката си, той я възпитава.
11.Всеки, който е влязъл в кабинета на шефа  със свои идеи, трябва да излезе с идеите на шефа.
12.Шефът мисли вместо всички!
13.Колкото  повече се мисли за шефа, толкова по- лесно се прави кариера.
Шефът е Ш Е Ф !!!
(Колкото и да Ви е неприятно това!)

 
60 – секундов гид за това, как да обучите служителите си Добра помощ може трудно да се намери, но вашата работа не е свършена...
Мърчандайзер Мърчадайзерът е  много важна част от една стопанска  верига. ...
Фактори, мотивиращи служителите Има редица проучвания и изследвания, които са правени с цел да се...

Реклама