Номер 10
"Невъзможно! Това не може да се направи!"

Това не иска да чуе шефа ви никога. Тези мисли у вас предизвикват липса на усилие и инициатива за добре свършена работа и  ако искате да се изкачвате по йерархичната стълба в работата си – по –добре не изричайте тези думи.

Номер 9
"Това е най – доброто, което можах да направя!"

Това е репликата на оня всезнайко, който би бил така неблагоразумен да я изрече пред шефа си. Запомнете винаги може и по – добре свършена работа. Това е реплика на неудачник, на който границите на възможностите са му изчерпани – никой шеф не желае подчинени с ограничени възможности, които да му спъват бизнеса.

Номер 8
"Това не е мой проблем!"

Вие работите в една фирма със всички ваши колеги и ако някакъв проблем е непосилен за ваш колега, то даже и да не е ваше задължение трябва да дадете едно рамо. Ако все пак се изтъпанчите с тия думи пред шефа си, знайте, че вече няма да имате никакви проблеми изобщо свързани с работата ви, просто, защото няма да имате работа вече.

Номер 7
"Това не влиза в задълженията ми."

Всичко влиза в задълженията ви, що се отнася до работата ви. Почти всяка работа е един добре смазан механизъм, на който ако единият "зъб" поддаде всичко се разваля – затова всичко влиза в задълженията ви при рискови за шефа ви ситуации. И ако не сте го осъзнали още и му кажете това просто изречение, то той ще ви отвърне с още по – просто: "УВОЛНЕН СИ!".

Номер 6
"Наистина ли си струва да довърша това?"

Това би показало на вашият шеф, че не вземате работата си на сериозно, а на шега. А той съвсем сериозно си ви е назначил и съвсем сериозно си ви дава заплата, нали? То е като той да ви каже: "Наистина ли трябва да ти дам цялата заплата, що да не ти дам половината, а?". С тази реплика излиза, че си пилеете времето в офиса. А това изобщо не е добре за вас.

Номер 5
"Това не е за безмозъчни."

Ако шефът ви даде да свършите някаква задача, която той не е могъл (по една или друга причина) и вие му кажете така, то той би го приел като лична обида и тогава ще ви се стъжни живота. 

Номер 4
" Трябва тотално да се захванем с MySpace / Facebook."

Не, не трябва. Никога. Това ще го постави в неудобно положение, а никой шеф не обича да се чувства така. Конкуренцията не е хубава, когато се навира в лицето на шефа ви. Всеки шеф иска неговите подчинени да се учат само от него и в процеса на Неговата работа.

Номер 3
" Толкова се изтощих снощи..."

Едва ли шефът ви го интересува личният ви живот и защо сте се изтощили. Той иска само да не смесвате професионалният с личният, а вие с тая реплика показвате точно обратното. Всички шефове са на едно мнение, ако не можете да си вършите работата, за която сте наети, то идва друг на вашето място.

Номер 2
" Не ми плащат достатъчно за това."

99% ще си навредите, когато кажете това. Всеки, който се оплаква и хленчи, че му е много работата и малко заплащането със сигурност ще попадне под зоркият – неблагоприятен поглед на шефа си. И влизането му в графа "безработен" е сигурно.

Номер 1
" Оффф!"

Тази въздишка породена от някакво нареждане на вашият шеф е сама за себе си красноречива за това което мислите. Пасивната агресия на отчайващата въздишка е знак за това, че най – малкото ще слезете по стълбицата на професионалното ви развитие.
И във ваша помощ ще ви подпомогнем с Правилото на Ел:

1.Шефът има право!
2.Шефът винаги има право!
3.Ако случайно няма право - виж т.1 и 2
4.Шефът не спи, той почива.
5.Шефът не яде, той се подкрепва.
6.Шефът не пие, той дегустира.
7.Шефът не закъснява, бил е задържан.
8.Шефът никога не напуска работното си  място, неговото присъствие е било необходимо другаде.
9.Шефът не чете вестници, той се информира.
10.Шефът не интимничи със секретарката си, той я възпитава.
11.Всеки, който е влязъл в кабинета на шефа  със свои идеи, трябва да излезе с идеите на шефа.
12.Шефът мисли вместо всички!
13.Колкото  повече се мисли за шефа, толкова по- лесно се прави кариера.
Шефът е Ш Е Ф !!!
(Колкото и да Ви е неприятно това!)

 
Бизнес развитие Увеличаване размера на клиенти Трябва да се използва комбинация от...
Ефективни бизнес продажби Бизнес продажбите Бизнес продажби са живителната сила на вашия...
Невербалната комуникация при интервю за работа Оказва се, че невербалната комуникация е толкова важна, колкото...

Реклама