Как да убедите шефа си, че струвате повече

Ако напуснете работата си, колко лесно или трудно ще е за компанията да Ви замести?

Ако Вие сте например- графичен дизайнер, който се е развил значително в своята сфера, или в отдел обслужване на клиенти и имате доста задълбочени умения и знания за компанията, това Ви прави ценен служител, но тези качества трудно с еопределят с цифри. Въпреки всичко можете да станете по-ценни в очите на колегите.

Помагайте на други хора да достигат до своя пълен потенциал - особено Вашият шеф. Ако знаете за начини, чрез които можете да помагате на служители над Вас в йерархията, да постигат своите цели и да се представят добре. Ако помагате на тях, те ще искат да бъдете повишени и стимулирани.
Оправете нещо. Излезте от своите обикновени задължения, за да идентифицирате процедура, която не работи добре и измислете начин да я подобрите.
Ако вземете инициативата и направите нещо, ще стане ясно на всички че сте ценни! Това може да бъде- начин на плащане на месечните възнаграждения, система за обратна връзка с ръководителите, подобрени комуникации и пр.
Започнете нещо. Около 80% от усилията, за който и да е било проект се хвърлят в насъбирането на достатъчно информация и сили за започвнае на проекта- Станете добри в това и ще изпъкнете веднага.
Разбира се вече може да ст епостигнали едно или повече от тези неща. В този случай, не бъдете срамежливи и попитайте шефа си да ви направи оценка на приноса Ви във фирмата.
Съставете си списък с натрупаните силни страни в периода за една гордина, след това седнете заедно с Вашия шеф и му обяснете защото мислите, че струвате повече. За съжаление не всички разпознават и награждават Вашите успехи. Ако сте давали всичко от себе си, и сте достатъчно нещастни да работите за някой, който не може да го оцени, със сигурност ще изглеждате по-привлекателен служител за следващия си работодател.

www.bestjobs.bg

 
Ефективни бизнес продажби Бизнес продажбите Бизнес продажби са живителната сила на вашия...
Мениджмънт стилове Какъв вид шеф сте? Тази статия ще ви предостави стиловете на...
6 ключа за ефективно професионално резюме Много хора се чудят как да напишат и какво да включат в...

Реклама