Как да убедите шефа си, че струвате повече

Ако напуснете работата си, колко лесно или трудно ще е за компанията да Ви замести?

Ако Вие сте например- графичен дизайнер, който се е развил значително в своята сфера, или в отдел обслужване на клиенти и имате доста задълбочени умения и знания за компанията, това Ви прави ценен служител, но тези качества трудно с еопределят с цифри. Въпреки всичко можете да станете по-ценни в очите на колегите.

Помагайте на други хора да достигат до своя пълен потенциал - особено Вашият шеф. Ако знаете за начини, чрез които можете да помагате на служители над Вас в йерархията, да постигат своите цели и да се представят добре. Ако помагате на тях, те ще искат да бъдете повишени и стимулирани.
Оправете нещо. Излезте от своите обикновени задължения, за да идентифицирате процедура, която не работи добре и измислете начин да я подобрите.
Ако вземете инициативата и направите нещо, ще стане ясно на всички че сте ценни! Това може да бъде- начин на плащане на месечните възнаграждения, система за обратна връзка с ръководителите, подобрени комуникации и пр.
Започнете нещо. Около 80% от усилията, за който и да е било проект се хвърлят в насъбирането на достатъчно информация и сили за започвнае на проекта- Станете добри в това и ще изпъкнете веднага.
Разбира се вече може да ст епостигнали едно или повече от тези неща. В този случай, не бъдете срамежливи и попитайте шефа си да ви направи оценка на приноса Ви във фирмата.
Съставете си списък с натрупаните силни страни в периода за една гордина, след това седнете заедно с Вашия шеф и му обяснете защото мислите, че струвате повече. За съжаление не всички разпознават и награждават Вашите успехи. Ако сте давали всичко от себе си, и сте достатъчно нещастни да работите за някой, който не може да го оцени, със сигурност ще изглеждате по-привлекателен служител за следващия си работодател.

www.bestjobs.bg

 
Мениджмънта в бизнеса Мениджмънта на един бизнес включва всичко  - финансови, правни и...
50 причини, подбуждащи хората да купуват За всеки предприемач е важно да знае причините, които подбуждат хората...
Пет минутни задачи за фрийлансъри Имате ли няколко допълнителни минути? Не губете това време! Дори и...

Реклама