Ако искате да бъдете в ресторантьорския бизнес трябва да сте много осведомени и навити за тазиКак да отворите ресторант крачка. Ако правите точните неща и следвате концепцията си за локацията и хората, които ще посещават ресторанта ви, тогава ще правите и пари от това – само не очаквайте мигновено възвръщане на инвестициите си.
Международната асоциация по ресторантьорство очаква около $537 билиона продажби от ресторантите тази година и най – малко 12 милиона персонал работещи в 935,000 ресторанта, сервиращи 70 билиона храни. По долу сме ви дали три важни елемента върху които първо трябва да помислите и поработите преди да отворите ресторант.

Концепцията
Всеки добър ресторант започва с добра – обмислена концепция. Която ще диктува менюто, интериора, локацията и всички други важни страни на бизнеса. Трябва да седнете и да напишете детайлен план за всички ключови елементи как да ги пуснете в действие. Трябва да знаете какво точно искате представянето на ресторанта, неговата храна и т.н. Ако нямате и на идея какво искате точно, значи не сте готов за ресторантьорския бизнес.

Локацията
Както и при недвижимите имоти, така и в ресторантьорския бизнес. Ключът е един – месторазположението, месторазположението, месторазположението. Трябва да проучите много добре пазара преди да изберете къде ще е разположен вашия ресторант. Демографските елементи са най – важни: кой живее там, кой пътува до там, търговски участък ли е ... и т.н. И най – вече старайте се вашия ресторант да съвпадне с вкуса на клиентите ви, като имате в предвид възрастта им, хранителни навици, етноса им. Трябва ви видимо място, ресторанта ви трябва да е на постоянно пиково месторазположение така, че не вие да карате хората да идват във вашия ресторант, а те сами да идват.

Менюто
Планирайте много добре менюто, спрямо предните два показателя. Също така приборите, декорацията на масите, индивидуални – специфични неща с които ще се запомни ресторанта и изобщо всички неща, които ще накарат клиентите ви да се чувстват комфортно при вас.

И накрая работете винаги в професионалното си развитие и успехите сами ще идват при вас.
Успех!
 
10 начина да спестите пари когато пътувате Ще е добре за вас да научите как да спестите пари, когато пътувате и сте...
Печеливши бизнес идеи Бизнес идеите идват във всички форми и размери. Но печелившите идеи...
Как да променим мениджмънта Когато се изпълняват промени в управлението на една стопанска...

Реклама