Четиридесет часа  на седмица не са ви достатъчни, за да свършите работата си в офиса, което само по себе  прави така, че работите извън работно време. Идвате в офиса рано, оставате до късно, пращате имейли от личният си компютър през уикенда и го правите, защото това е част от вашата работа. Но, ако всички тези извън работни дейности свързани с работата ви не са ви помогнали поне малко да се придвижите към желаното повишение трябва ви момент на размисъл да преоцените положението.

Затова трябва да се научите да работите стратегически извънредно, като следвате нашите съвети:

Работете извънредно само понякога
Ако сте били винаги първият, който идва на работа и последният, който си тръгва, може да се каже, че сте си определили ваш собствен стандарт на работно време. Да, това е забелязано от всички, но вашите часове са очаквани, а не оценени.

 За да работите извънредно стратегически ви трябва най – добрия подход, като например да се съгласите с охота да пътувате някъде по работа, но тези часове да ви се впишат в графа “извънредни/ командировъчни”, а не да са в графа “благотворителни”. Така ще си получите уважение и почит от вашите шефове. И в допълнение на това ще получите и възнаграждение – финансово за извънредният си труд.

Уверете се, че извънредните ви часове са признати
Не правете работата си всекидневие, без това да се забелязва от когото трябва. Можете да го направите това стратегически, като се убедите, че тези извънредни часове се забелязват и признават от колегите и шефа ви. Все пак този труд е обвързан с финансовата част, нали?

Следете извънредните си часове
Независимо дали работите на своя глава извънредно или не, вие трябва да го правите стратегически т.е.  вие сте тези, които решават кога да стане това. Не винаги производителността на труда е пропорционална на продължителността на времето за което работите. Понякога има и обратен ефект породен от някои фактори като преумора или нежелание за работа. Работете (ефективно) извънредно стратегически като взимате капитала от това.

Извънредните часове да са вашият ливъридж
След като държите рекордите по работа извън работно време, сега е времето тези часове да заработят за вас. Идва време да преговаряте за повишение на заплатата, бонуси и отпуски. Разбира се, тези преговори трябва да бъдат подплатени със здрава документация на постигнатите от вас резултати през извънработно време и това да е основата на вашият разговор с шефа ви.

 
Пет бизнес грешки, които не знаете, че правите Общо взето тези грешки могат да доведат до голямо бедствие бизнесът...
Предприемач Какво е предприемач? Има много различни виждания за това какво прави...
Хеджирането – важна стъпка за всеки инвеститор Операциите по хеджиране представляват сделки, чрез които се фиксира...

Реклама