Как да изберете правилната PR кампания

Ако в трябват услугите на PR фирма, не бързайте, а отделете време да намеритеточната за вас. 

Определете нуждите си

Първо трябва да обедините всичките ви нужди, които трябва да задоволи въпросната компания и да ги следвате като крайна цел: 
Защо ви трябва PR фирма:  Независимо дали искате да станете известни, да разширявате вашата марка, да поставяте вашият продукт на билборд в центъра на града – една добра PR фирма може да направи всичко стига да е наясно какво точно вие желаете.

Вашата професионална история, цели и интереси: Предлагаме да разграничите линията между това, което сте сега и това, което искате да бъдете в PR кампанията така, че да постигнете фирмените си цели и интереси след приключването на кампанията.

PRумения или ресурси, които ви трябват:Добре е да сте специфични тук, трябва ви фирма с гъвкава политика на провежданите кампании, но да се стигне до крайната цел. В процеса на разработка на PR  реклама възникват обстоятелства, които променят предначертания път на осъществяване на рекламния план. Затова ви трябва такава фирма, която умее да се измъква от тези “криви улички”.
Потенциално проблематични въпроси: Имате ли бивша съпруг/ а с голяма уста? Брат в затвора? Има ли нещо в миналото ви, което ви кара да се чувствате неудобно? Не трябва да се разкривате напълно в кампанията, но бъдете откровен ако се наложи – откровеността ще ви се отплати.

Времетраене на договорът:Фирмите предлагат няколко алтернативи на проекта от проучването до осъществяването му – от година или повече. Вие можете първоначално да сключите договорът за кратък срок, за да опознаете фирмата и нейните способности, след което да го подновите за по – дълъг срок при добро представяне на PR фирмата.

Търсене

Изберете поне три PR фирми, които са с добър рейтинг сред маркетинговия пазар. Проучете ги и разпитайте приятели, колеги, семейството си да ви насочат в правилната насока.

Оценяване

Съберете имена на няколко фирми и ги оценете, използвайки широка редица индикатори – репутация, професионален опит, клиентска листа, такси и т.н.  
 
Интервю

Желателно е да се интервюират поне три PR фирми, за да изберете най – добрата според вас.

Какви очаквания ви предлагат? PR фирми знаят как да продадат идея, за това трябва да се притеснявате ако ви обещават нереалистични очаквания от кампанията.

Слушат ли ви какво говорите?
трябва да отговарят на вашите уникални нужди и цели. 
Колко упорито ще работят, за да постигнат вашата цел?

Какъв е техният план на “играта”? и т. н.

 
Грешките на предприемачите в бизнеса. Тайните на успешния бизнес Какво прави един предприемач успешен, а друг не чак толкова? Отговорът...
Кариера без висше образование Не трябва да ви притеснява липсата на университетско образувание в...
Главните причини, поради които малкият бизнес се проваля Започването на малък бизнес е равносилно на Американската мечта. Но...

Реклама