ДОБЪР ЖИВОТ. Оферти на, който не можете да откажете

Да се научите да казвате “не” е толкова важно, колкото да се научите да казвате “да”. От обикновения живот до бизнес живота е винаги трудно, но понякога точно това ви се налага да кажете. Трудната част е да вземете решение, кое е добре за вашия бизнес и кое е за боклука. Нищо не е по – дразнещо от губенето на време за едно “да” или “не”. 

Повишение

Това е оферта на, която никога не трябва да обръщате гръб. Това е шанс за вас за нещо ново, което ще ви донесе разнообразие в бизнес ежедневието и още едно изкачено стъпало към професионалното ви усъвършенстване и ... по – пълен джоб.


Покани за семейни сбирки
Сватби, балове, рождени дни или каквито и да е било други събития във вашия род, трябва да ги уважите. Нали за това са роднините да се събират и уважават и на хубави и на лоши моменти от техния живот.  

Бизнес пътуване

Някои искат да пътуват постоянно, други да се приберат в къщи и да гледат телевизия. Ако имате такава оферта за бизнес пътуване е добре да я приемете по няколко причини. Първо ще покажете, че не сте малодушно домошарче и сте отдаден на работата си. Второ, отивайки на такова пътуване ще се срещнете с нова част от вашата бизнес среда, което ще е добре и полезно за вас като професионалист. И трето, ако сключите сделка ще увеличите бизнес списъка си с нови контакти, имена и лица, което ще е във ваш плюс за пред шефа ви. 

Възможност да учите

Всяка възможност за осъществяване на нова идея е добре дошла за вас. Ако се наложи да ремонтирате брава пред купувачите с цел да ги обедите, че това е най – добрата за тях покупка на жилището – направете го. Никой не знае всичко за бизнеса затова се учим постоянно. Не трябва да се ограничавате до вашите задължения в договорът ви, а да използвате всички възможни средства, за да осъществите сделката. В крайна сметка това искате, нали? Така, ще получите доста добра оценка от шефа си. 

Обучаване на нов служител

Като по – стар служител вие искате да работите с хора, които мислят и действат като вас самите, нали? А най – добрия начин за постигане на това е обучението, което вие ще им дадете. Така, ще работите с ентусиазъм и хъс. Кой не би направил това?! 

Бъдете домакин

Повечето шефове си мислят, че са Господ и очакват да се отнасяте към тях като верующи. Така, че ако шефът ви иска да сменяте пелени – направете го. Така ще бъдете забелязан от него. Запомнете: можете да си създадете име в бизнеса ако сте гостоприемен и отзивчив пред по – горе стоящите от вас .

 
Печеливш бизнес? Няколко съвета За да не се сринете изненадващо и без видима причина като бизнесмен...
Десетте недопустими грешки на маркетинга Простичко казано, вашият маркетингът вече не e ефективен, не действа...
Невербалната комуникация при интервю за работа Оказва се, че невербалната комуникация е толкова важна, колкото...

Реклама