ДОБЪР ЖИВОТ. Купете собственост за детето си

Дръжте правото си на собственост

С други думи, ако притежавате собственост и искате да я оставите на децата си трябва вие да се грижите за нея – данъчни такси, наеми и т.н., а не на някоя агенция за тези неща. На такива агенции комисионната в повечето случаи е част (дял) от собствеността. Така и след време вашето дете ще абсолютен собственик на въпросната собственост. 

Финансирайте сделката

Ако сте в позиция купувач, това означава финансови средства и опции. Но, не значи, че трябва да купите какъвто и да е имот на детето и ей, така да си дадете парите. Наемете агенция, която да ви намери най – подходящия имот за вас и вашето дете, според вашите средства, които можете да дадете.

Разучете данъчните такси

Трябва да сте способен да ги покривате след като закупите имота, за да остане за детето ви. 

Покрийте разходите си

Не трябва да хвърлите всичките си пари за собственост на детето си, само защото е подходяща и след това да “вегетирате” със семейството си.

Имоти има достатъчно, а вие трябва да можете да покривате разходите си. Просто изберете подходящия – финансов момент. 

Гледайте в перспектива

Никой не може да види в бъдещето, но вие трябва да предвидите всички негативни и позитивни ситуации при закупуването на тази собственост. За колко дълго ще е ваша, данъчна политика, форсмажорни обстоятелства, как ще са пазарите на имоти след 5 години примерно. След което да прецените дали си струва да закупите точно този имот сега. 

Застраховайте собствеността

Разсрочете застрахователните вноски ако не можете да платите накуп.

При вреда бихте искали да получите адекватно обезщетение, нали?

 

Реклама