Правете клиентите си щастливи

Оставете позитивни впечатления в клиентите си

Начинът, по който вие ръководите бизнесът е второстепенен в сравнение с впечатлението, което оставяте как го правите в другите и най – вече в клиентите си. Вашите клиенти не са ви приятели, нито врагове, но докато се доказвате като професионалист вие се нуждаете повече от тях, отколкото те от вас. Затова създайте в тях положително мнение за вас и вашият бизнес и добри впечатления за срещата по между ви. Вложете позитивното си мислене в думи, като ги оставите да си мислят, че е така заради тях.  

Представете се в най – добрата си светлина

Клиентите искат да са уверени в професионализма на вашата компания.

Има причина да са избрали вас, затова трябва да им докажете, че са на правилното място и с правилният човек.   

Поддържайте контакт

След като сте приключили професионалните си взаимоотношения с клиента, не прекъсвайте връзката си с тях. Така ще ги направите постоянни ваши клиенти, а не текущи.  

Бъдете реалистичен

При всеки проект, който приемате трябва да сте напълно откровен към поръчителя какво да очаква. Високите обещания могат да доведат до разочарования и загуба на клиент. Обещавайте това, в което сте сигурен, че ще стане и ще бъде способна компанията ви да осъществи. Клиентите ценят откровеността и честността. 

Поддържайте гъвкавост на поетия от вас проект

Винаги в процес на осъществяването на един проект има малки отклонения и промени, затова много важно нещо е да уведомите клиента си за такива (ако се появят) и да ги обсъдите заедно, дали те биха повлияли на крайния резултат. В един проект винаги има малки отклонения от плана на осъществяването му, затова вашата компания трябва да е гъвкава във взимането на решения свързани с него.  

Разрешавайте проблемите бързо и безболезнено

Проблеми и недоразумения при работа с клиенти винаги ще изникват при различни положения. Бъдете открити и базирайте решението на вашия подход за разрешаването на проблема. Изслушайте внимателно клиента и му предложете вашият изход от неприятната ситуация или вземете компромисно решение, но да е в полза на клиента. 

Поддържайте свободна комуникация

Въпреки, че клиентът осъзнава, че вие наистина имате и други клиенти с който работите, той би искал цялото ви внимание да е насочено към него. За това е комуникацията с нея всеки клиент е приоритет. Директна или индиректна, тя трябва да е налице винаги. Телефонно обаждане, имейл, писмо, среща – всички те трябва да са в дневната ви програма за работата ви с клиентите.  

Стойте далеч от изненадите

Освен ако сте завършили проекта по – рано. Всички новини свързани с изненада не се препоръчват, във който и да е аспект при работата ви с клиентите. Защо? Защото те ви плащат да им улесните живота по някакъв начин и знаят какъв резултат искат от вас, затова изненадите не са в списъка с работа с клиенти.

 
Умни бизнес решения за начинаещи предприемачи 1. Действайте разумно преди да започнете или да инвестирате в бизнес....
Бизнес идеи. Част 3 Природни ресурси и минно дело Селско стопански бизнес Бизнес със...
Надхвърлили сте 40-годишната възраст – сега накъде? Намирането на работа след 40-годишната възраст? Въпросът е сложен. На...

Реклама