Правете клиентите си щастливи

Оставете позитивни впечатления в клиентите си

Начинът, по който вие ръководите бизнесът е второстепенен в сравнение с впечатлението, което оставяте как го правите в другите и най – вече в клиентите си. Вашите клиенти не са ви приятели, нито врагове, но докато се доказвате като професионалист вие се нуждаете повече от тях, отколкото те от вас. Затова създайте в тях положително мнение за вас и вашият бизнес и добри впечатления за срещата по между ви. Вложете позитивното си мислене в думи, като ги оставите да си мислят, че е така заради тях.  

Представете се в най – добрата си светлина

Клиентите искат да са уверени в професионализма на вашата компания.

Има причина да са избрали вас, затова трябва да им докажете, че са на правилното място и с правилният човек.   

Поддържайте контакт

След като сте приключили професионалните си взаимоотношения с клиента, не прекъсвайте връзката си с тях. Така ще ги направите постоянни ваши клиенти, а не текущи.  

Бъдете реалистичен

При всеки проект, който приемате трябва да сте напълно откровен към поръчителя какво да очаква. Високите обещания могат да доведат до разочарования и загуба на клиент. Обещавайте това, в което сте сигурен, че ще стане и ще бъде способна компанията ви да осъществи. Клиентите ценят откровеността и честността. 

Поддържайте гъвкавост на поетия от вас проект

Винаги в процес на осъществяването на един проект има малки отклонения и промени, затова много важно нещо е да уведомите клиента си за такива (ако се появят) и да ги обсъдите заедно, дали те биха повлияли на крайния резултат. В един проект винаги има малки отклонения от плана на осъществяването му, затова вашата компания трябва да е гъвкава във взимането на решения свързани с него.  

Разрешавайте проблемите бързо и безболезнено

Проблеми и недоразумения при работа с клиенти винаги ще изникват при различни положения. Бъдете открити и базирайте решението на вашия подход за разрешаването на проблема. Изслушайте внимателно клиента и му предложете вашият изход от неприятната ситуация или вземете компромисно решение, но да е в полза на клиента. 

Поддържайте свободна комуникация

Въпреки, че клиентът осъзнава, че вие наистина имате и други клиенти с който работите, той би искал цялото ви внимание да е насочено към него. За това е комуникацията с нея всеки клиент е приоритет. Директна или индиректна, тя трябва да е налице винаги. Телефонно обаждане, имейл, писмо, среща – всички те трябва да са в дневната ви програма за работата ви с клиентите.  

Стойте далеч от изненадите

Освен ако сте завършили проекта по – рано. Всички новини свързани с изненада не се препоръчват, във който и да е аспект при работата ви с клиентите. Защо? Защото те ви плащат да им улесните живота по някакъв начин и знаят какъв резултат искат от вас, затова изненадите не са в списъка с работа с клиенти.

 
Психология на ценообразуването или изкуството да продаваме чрез примамливи цени Автор: oborudvane-magazini.com За някои цената на продуктите, които купуваме е...
Пет бизнес грешки, които не знаете, че правите Общо взето тези грешки могат да доведат до голямо бедствие бизнесът...
Иновационен процес във фирмата Иновационния процес е най-важната част от цялостната стратегия на...

Реклама