Как да направите името си професионално

Трябва да ви запомнят с нещо
Изграждането на професионалното ви име започва с дефинирането на вашата марка. Искате да бъдете известен с нещо специфично като “момчето с уеб дизайнерските решения” или “ човекът, които ще продаде и от пиле мляко”. Трябва да сте продуктът, който хората искат да купят. И така трябва да завъртите името си, около тази концепция.

Опорната ви точка за целта да е вашият уеб – сайт
Всяко професионално име има уеб сайт, в който се предоставя цялата информация, която интересува потребителите на вашият продукт или услуга.

Тази информация трябва да е постоянно актуална, т.е. трябва да го ъпдейтвате често.

Участвайте и в онлайн дискусии така, ще правите реклама на сайта ви.

Напишете книга
Преди да оберете каймака от това, нека поговорим защо трябва да напишете книга и как това ще ви направи името ви да звучи професионално. Нищо не дава такава власт и известност както това да сте автор на книгата, в която говорите за нещата от вашата област и ги дискутирате.

Нямате нужда да търсите издател, в днешно време те са под път и над път. Всичко, което трябва да направите е да имате да кажете нещо в писмен вид, естествено.

Пишете за местния вестник
Не е нужно да ви публикуват думите в “Wall Street Journal”, за да ви познават. Местния вестник ще ви помогне на първо място да ви опознаят вашите съграждани, като личност и какъв е вашият предмет на дейност на фирмата ви. Кажете нещо интелигентно и оставете пресата да си свърши работата.

За целта естествено трябва да спонсорирате вестника известно време, за да сте актуална новина през даден период от време. Няма нищо безплатно, все пак.

Станете оратор
Първата стъпка към успехът на един продукт е да убедите хората, защо им е нужен. Да убедите инвеститорите, защо трябва да вложат пари в този продукт. Да убедите медиите, че Вие сте единствения на този пазар. И, за да се помни вашата реч използвайте думи запазена марка, т.е. с тях да ви свързват когато се сетят за речта ви: “Той каза това... после каза така...”.

Запомнете, за да построите име в бизнеса ви, не трябва просто да имате какво да кажете, а трябва да накарате хората да ви слушат – “Опаковката продава продукта, преди да бъде опитан.”

 
Как да си купите влияние Не е тайна за никой, че властта и влиянието са стоки, които се купуват...
Легализация на документи за образование Какво трябва да направите за да легализирате документ за образование,...
Какво представлява инвестиционният портфейл Инвестиционният портфейл е неотменна част от инвестиционната ...

Реклама