ON – LINE БАНКИРАНЕ.Доверието в on – line банкирането на британците

Press Association
“Guardian Unlimited” 

Британците са повече уверени за сигурността на онлайн банкирането сега в сравнение с три години по – рано (въпреки скорошните измами и амбразури на уеб – сайтове), според проучване, което е публикувано днес.

Проучването, направено от маркетингови специалисти на интернет пазара при отдел “Сигурност на интернет – банкирането” – TNS, показва, че 47% от доставчиците на уеб – сайтове са били обект на такива измами.

Въпреки това, повече от един на пет човека (22 % от пълнолетните), планира да увеличи доходите си чрез използването на услугата онлайн банкиране за в бъдеще. А хора между 16 – 24 са най -уверените клиенти.

Още 11% ползват интернет – депозиращи услуги и нямат никакви планове да сменят тази услуга, докато само 4% процента смята да се откажат от онлайн банкирането.

Розмари Байм, ръководещ консултант към TNS каза: "През изминалите 2 – 3 години, интернет достъпът е нараснал и това банкиране е станало повече удобно за много хора,  за да платят техните сметки и за да ръководят техните финанси онлайн. То предлага по – голяма гъвкавост”.

Тя казва още, че интернет банкирането не е правилното решение за всеки: все пак банките трябва да продължат да работят, като прибавят и тази услуга към общите си за своите клиенти.

Проучването показа, че има доста голям процент от хора – 24, които не смятат въобще да ползват такава услуга на кибер пространството и 26%, които биха го обмислили.  

TNS анкетира 1,000 пълнолетни в UK този месец..

Подобни статии:
 
Организирайте деня си в офиса Фрагментирайте задачите си за деня Всеки ден си пишете на лист, какво...
Как да си купите безопасност Екип по безопасността защитава вашата собственост и имане. Вас....
Маркетинг и търговия Няма търговия без маркетинг и маркетинг без търговия. Той е съставна...

Реклама